B

Brioşe cu cireşe, fără zahăr şi fără gluten

DSC_0870-1

Acum doi ani de zile, postam în perioada asta o reţetă de brioşe cu cireşe care s-a bucurat de multă atenţie şi a mers foarte bine în plin sezon de cireşe. Este într-adevăr o reţetă bună, brioşele ies foarte pufoase şi am primit feedback pozitiv de la toţi cei care au încercat-o. Pentru că mai nou fac experimente în bucătărie, în ceea ce priveşte prăjiturile, mai ales la muncă, unde doar asta fac, am vrut să încerc o reţetă mai sănătoasă de brioşe cu cireşe. Fără zahăr. Fără gluten. Cu făina de la Schar, rămasă de la campania MAI aproape de sănătate. Luna fără gluten Schar, unde tare mi-e ciudă că nu am mai apucat să înscriu şi reţeta asta, am copt o tavă de 12 brioşe, de sezon, ceva mai sănătoase, îndulcite cu miere şi galbene la lămâia. De ce aşa? De la ouă! Am avut nişte ouă de ţară bombă, astfel încât aluatul mi-a ieşit galben-galben. N-am mai văzut aşa ceva de mult timp …

Să revenim cu reţeta. Brioşele au ieşit chiar bine. Rumenite perfect pe margini şi pe fund. O minune cu prăpădul meu de cuptor pe gaz. Înăuntru au fost uşor spongioase şi nu neapărat foarte pufoase, dar asta se întâmplă şi de la fructe pentru că sunt zemoase. La gust au fost suficient de dulci şi asta m-a bucurat. Le-am servit simple, fără zahăr pudră pentru că se ducea tot experimentul.

DSC_0885

Ingrediente

pentru 12 brioşe

150 gr. unt
150 gr. făină fără gluten Mix Patisserie de la Schar
4 linguri miere
3 ouă de mărime medie
1 linguriţă praf de copt
150 gr. cireşe fără sâmburi

Timp de preparare: aprox. 40 minute

Scoatem sâmburii din cireşe. Le punem deoparte. Într-o crăticioară, punem la topit untul cu mierea la foc mediu. Într-un castron, amestecăm făina cu praful de copt. În alt castron, batem ouăle. Turnăm untul cald peste făină şi amestecăm, apoi turnăm şi ouăle şi omogenizăm bine până obţinem un aluat cremos şi fin. Încorporăm cireşele şi turnăm aluatul în formele de brioşe tapetate cu hârtie. Coacem la 180 grade timp de 20 de minute, până sunt frumos crescute şi rumenite. Sau coapte la interior. Dacă introducem o scobitoare în mijloc, trebuie să iasă curată.

Servim!

 DSC_0793

DSC_0687

DSC_0897

Bon appétit!

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.