Brioşe cu cireşe. Yum! Când am fost acasă, am trecut și pe la tataie la grădină. Acolo m-am întors puțin în timp, mi-am amintit de copilărie și de ce înseamnă să fiu copil din nou. Așa că m-am urcat frumos cu sora mea în cireș și ne-am îndopat cu multe multe cireșe. Ne-am făcut și cercei din ele. Şi m-am gândit şi la o reţetă de brioşe cu cireşe.
Pentru că îmi plac mai multe brioșele decât cupcakes, am folosit cireșele culese și transportate până la București la o rețetă numai bună de încercat acasă. Rețeta este una de bază pentru brioșe dulci și puteți folosi orice fel de fructe, nu doar cireșe. Ele sunt însă un bun punct de pornire și dacă tot este sezonul lor, de ce să nu profitați?
Reţetă brioşe cu cireşe
Ingrediente
(pentru 12 brioșe, tavă standard)
225 gr. făină
2 linguriţe de praf de copt (cam 8 grame)
150 gr. zahăr brun extrafin
75 gr. unt topit
1/2 linguriță extract de vanilie
1 ou, bătut ușor
200 ml. lapte
150 gr. cireșe fără sâmburi
Timp de preparare: aprox. 45 minute
Metodă
Mai întâi pregătim tava de brioșe și punem în ea 12 forme din hârtie.
Aprindem cuptorul și îl încălzim la 180 de grade sau treapta 4.
Dacă nu vi se par destul de dulci cireșele, puteți să adăugați puțin zahăr peste ele și să le lăsați într-o farfurie până le folosiți.
Luăm un castron mare și adăugăm ingredientele uscate pe care le trecem prin sită: făina, praful de copt și zahărul. Amestecăm bine și facem o gaură în mijloc.
Într-un alt castron, amestecăm ingredientele umede: untul topit, extractul de vanilie, oul bătut și laptele. Turnăm lichidul astfel obținut în primul castron și amestecăm ușor.
Adăugăm jumătate din cantitatea de cireșe în aluat și o linguriţă de dulceață dacă vrem. Amestecăm ușor.
Cu o lingură umplem formele din tavă. Pe deasupra adăugăm restul de cireșe.
O să arate foarte bine când sunt gata.
Coacem brioşele timp de 25 de minute până devin maronii la suprafață și sunt ferme la atingere. Sau faceți testul cu scobitoarea – introduceți în mijloc și dacă iese uscată, sunt gata!
Lăsăm brioşele la răcit 5 minute în formă, apoi le scoatem din tavă şi le răcim pe un grătar. Asta dacă mai rezistați, deși calde cad mai greu la stomac…
Dacă vă mai rămân, puteți să le păstrați într-un recipient închis ermetic până la 3 zile.
Sunt foarte pufoase
Bon appétit!
Pingback:Brioşe cu cireşe, fără zahăr şi fără gluten | Anason cu lapte