Cred că sunt brioşele cel mai uşor de preparat şi cu ingrediente foarte la îndemână. Toată lumea are un borcan de dulceaţă prin cămară, de la mama, de la bunica, cumpărat sau preparat în casă. Eu am două rafturi pline de borcane de la mama, bunica, unchiul meu iar uneori mai cumpăr şi eu de poftă ce nu am deja. Deci, am foooarte multă dulceaţă în casă şi în suflet, şi mereu încerc să găsesc modalităţi de a o folosi. Reţeta de mai jos este una de bază pentru brioşe simple, dulci la care puteţi adăuga ce fel de dulceaţă vreţi sau chiar fructe. Merge cu ambele sau puteţi face o combinaţie cu cele două. Eu le-am preparat cu mult drag pentru sora mea. I-am făcut o surpriză şi a fost foarte fericită. Voi pentru cine le veţi prepara?
Ingrediente
225 gr. făină
2 linguriţe praf de copt
150 gr. zahăr fin
75 gr. unt topit
1 păstaie de vanilie
1 ou
200 ml. lapte
2-3 linguri dulceaţă de casă aleasă după preferinţe
zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor
Timp de preparare: 35 minute
Pregătim tava pentru brioşe în care punem 12 forme de hârtie. O punem deoparte. Într-un castron cernem făina, praful de copt, adăugăm zahărul şi amestecăm. Facem loc în mijloc pentru ingredientele umede. Într-un alt castron batem oul, turnăm untul topit, laptele şi miezul de la păstaia de vanilie. Amestecăm şi turnăm în primul castron. Amestecăm şi adăugăm cele 2-3 linguri de dulceaţă. Eu am folosit dulceaţă de pepene verde de la mama, care este una dintre preferatele mele făcute de ea. Pe primul loc este cea de smochine. 🙂 Folosind o lingură turnăm compoziţia în formele de brioşe. La final, în fiecare formă mai adăugăm puţină dulceaţă. Când brioşele se vor coace şi creşte, aceasta va ajunge în interior, la mijloc, şi veţi obţine brioşe umplute cu dulceaţă. E un mic truc.
Coacem timp de 25 de minute sau până devin rumene la suprafaţă. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit. Când sunt gata le pudrăm cu zahăr şi le lăsăm la răcit.
Bon appétit!
Pingback:Prima plimbare cu noul aparat foto | Eat.Pray.Love...Yourself.
Nu m-am putut abtine sa nu mananc o briosa asa fierbinte scoasa din cuptor, atat de bine arata 🙂 Pe langa ca sunt foarte aratoase, sunt si foarte bune la gust. Am pus mai putin zahar deoarece sunt pentru fetita mea de aproape 2 ani. Multumim!
Cu multă plăcere! Mă bucur că v-au plăcut! Pentru copii poţi să foloseşti zahăr natural, cum este cel de cocos, sau îndulcitori naturali cum este extractul de ştevie. Acesta se găseşte la plafaruri iar înlocuitorii pentru zahăr se găsesc în magazinele bio. Poţi încerca aşa. E o variantă mai sănătoasă.