B

Brownie super ciocolatos cu Amarula şi anason

DSC_0147

Au trecut deja 3 săptămâni de când nu mai lucrez la Omnivore’s şi nu mai fac prăjituri for a living, ca să zic aşa. Deşi mi-a plăcut foarte mult să lucrez acolo, am zis că e momentul să merg mai departe. Unde anume nu mi-e clar încă, dar vă ţin la curent. Momentan mă bucur de timp liber şi puţină odihnă, merg la evenimente şi ateliere culinare, gătesc acasă şi mai nou mi-am făcut profil de fotograf pe Dreamstime.com, site-ul cu imagini de stoc. Încerc să-mi vând şi eu fotografiile culinare aşa că ţineţi-mi pumnii. Mulţumesc!

Ideea cu negresa care este? Stăteam eu aşa cuminte într-o zi, jobless, şi eram foarte neliniştită, agitată chiar. Mă mânca pielea să fac o prăjitură. Asta era! Nu-mi venea să cred. Nu trecuse aşa mult timp totuşi. Am ales atunci o reţetă nouă, trimisă de mama acum ceva timp, mi-am pus nişte muzică pe fundal, o Cheryl Cole cu a ei “Crazy Stupid Love” (nu, nu ascult aşa ceva mereu) şi am făcut o negresă. Cu aproape o tonă de ciocolată, nişte stropi serioşi de Amarula şi am personlizat totul cu anason. Amarula este un lichior cremă din Sudul Africii cu 17% alcool produs din fructele arborelui de marula. Sunt nişte fructe de culoare galbenă, care dau acestui lichior aromă de vanilie, caramel şi nuci. Înţelegeţi acum de ce am l-am ales pentru negresă. Eu am primit un exemplar din acest lichior superb de la Milk and Toast and Honey via Savori Urbane. Mulţumesc!

Deşi e foarte cald acum pentru cuptor şi înţeleg, puneţi pe listă reţeta asta pentru când vă e poftă tare de ceva dulce. O să vă treacă instant. E periculoasă rău negresa asta. Consumaţi cu prudenţă.

DSC_0443

Ingrediente

1 tavă dreptunghiulară, cam 23×30 cm.

150 gr. unt, cuburi
360 gr. ciocolată, mărunţită + încă 120 gr. (eu am folosit ciocolată neagră extra)
220 gr. zahăr brun
100 gr. zahăr alb
3 ouă
2 linguriţe esenţă de vanilie
128 gr. făină
120 ml. lapte
lichior cremă Amarula
1 linguriţă pudră de anason

Timp de preparare: 20 minute + 35-40 minute timp de coacere

Prima cantitate de ciocolată, 360 gr., se pune într-o cratiţă împreună cu untul, pe foc mediu şi se amestecă 3-5 minute până se topeşte şi devine fină, ca o cremă. O dăm de pe foc şi adăugăm ambele tipuri de zahăr. O lăsăm 5 minute ca să se răcească. Apoi punem în cratiţă ouăle întregi, vanilia, făina, laptele, 2-3 stropi din sticla de Amarula, pudra de anason şi amestecăm ca să omogenizăm bine de tot. La final, adăugăm 120 gr. de ciocolată mărunţită şi mai amestecăm puţin.

Turnăm compoziţia în tava tapetată cu hârtie sau unsă puţin cu unt şi pudrată cu făină. Coacem timp de 35-40 de minute la 180 de grade. Trebuie să facă o crustă deasupra şi să se întărească puţin. Apoi lăsăm prăjitura să se răcească şi putem mânca imediat sau a doua zi. Trebuie însă ţinută la rece, mai ales pe căldurile astea, cu menţiunea că se va întări foarte tare la frigider. Trebuie deci să aşteptaţi puţin după ce o scoateţi ca să se mai înmoaie ciocolata. Servim cu un pahar de lapte, rece. O să vă ungă pe sufleţel.

DSC_0244

colajnegresa

Bon appétit!

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.