Nu ies foarte des în oraş ca să mănânc, dar atunci când o fac, îmi place să merg în locuri noi, să experimentez feluri noi de mâncare şi gusturi, arome, combinaţii mai ciudate şi surprinzătoare. Cu ocazia asta îmi dezvolt şi eu gusturile şi găsesc inspiraţie pentru reţetele de acasă pe care încerc mereu să le menţin fresh. De restaurantul Chinese Garden am aflat recent şi am ieşit cu o gaşcă de prieteni care iubesc mâncarea la fel de mult ca mine. Am degustat multe preparate gustoase, am povestit, am râs, ne-am simţit bine şi am plecat de acolo după multeee ore bune. Pentru mine a fost un moment special şi unul pe care am vrut să-l împărtăşesc şi cu voi.
Să vă spun deci despre mâncare. Yum!
La gustare am avut chifteluţe de porc, pui cu susan şi pacheţele de primăvară cu legume şi cu pui. Foarte fragede cele din urmă. Mi-au plăcut cel mai mult.
Bune cu sos, muuult sos. Dulce, soia sau picant.
Toate astea au cerut o bere şi am încercat cu ocazia asta pentru prima dată bere chinezească, Tsingtao. Foarte light şi deloc amară. Mai pe gustul meu aşa. A urmat un platou cu un pic din toate: pui, vită, porc şi orez cu curry. Puiul picant bine de tot pentru iubitori, vita dulce dulce pentru fete şi porcul cu alune, combinaţie de minune.
Însă vedeta serii a fost desigur Raţa Peking, preparatul cel mai faimos din meniu, şi unul dintre cele mai cunoscute din lume. Reţeta de la Chinese Garden este preparată după metodele tradiţionale chinezeşti şi are un sos special cu care este unsă la interior şi exterior. Procesul de preparare durează 24 de ore!!! Vă imaginaţi? Am servit-o cu clătite mandarine făcute pe loc, ceapă verde şi fâşii crocante de castraveţi. Şi sosuri: Hoisin şi al casei care este dulce-picant. Mai multe dulce. 🙂 Nu mi-a mai trebuit nimic după asta.
Dar ştiţi ce se zice, că este mereu loc pentru desert. Ceea ce am şi mâncat. S-a potrivit de minune după festinul de dinainte şi a completat o masă copioasă de-a dreptul. Am servit desertul „Patru Fraţi” care m-a dat pe spate. Încă mă gândesc la el şi m-aş duce la restaurant zilnic numai pentru o porţie din acest dulce extraordinar: pastă de susan sau pastă de alune învelite în cea mai pufoasă gogoşică din făină de orez şi prăjită pentru un înveliş crocant şi dulce, trecut prin susan sau pudră de cocos. Heaven!!!
Restaurantul mai are un frate mai mare în Constanţa, unde au deschis prima dată. Vă recomand localul unde se fac cele mai bune raţe peking din oraş şi cel mai bun desert chinezesc. Ambele m-au impresionat foarte mult şi merită încercate. Aaa, apropo, fac şi livrări. Wink-wink.
Pe curând,
Cristina