Pe 7 aprilie sustin un nou curs de cofetarie, de data asta cu o tema diferita – Desert de restaurant.

Impreuna cu partenerul meu, Chef Grigore Nicolae, ne-am dorit sa organizam un curs dedicat doar desertului servit la farfurie, in restaurante sau la evenimente. Amandoi avem un background cu experienta de munca in restaurante unde am invatat multe preparate frumoase si speciale.

Desertul la farfurie este un subiect foarte ofertant si foarte distractiv de abordat. Sunt atat de multe deserturi care se pot prezenta frumos si elegant la farfurie, cu un plating modern, elemente de decor si mai ales, gust bun. Partea cea mai delicioasa dintr-un meniu de restaurant este evident, desertul.

Este important de vazut cum se compune un desert la farfurie, ce elemente de decor exista, cum se face plating si cum se poate pregati in avans un astfel de desert.

Cui i se adreseaza cursul?

Cursul este pentru cei pasionati de cofetarie, care sunt dornici sa invete tehnici noi de lucru, retete si mai ales aceasta ramura a cofetariei. Este pentru cei care lucreaza in domeniu, chefi, cofetari, dar si pentru amatori pasionati de deserturi care vor sa pregateasca ceva inedit acasa.

Ce facem la curs?

Vom lucra mai multe tipuri de desert special create pentru restaurante si evenimente, perfecte pentru sezonul in care ne aflam si mai important, cu decor special.


✅ Tarta cu lamaie si bezea reinterpretata – biscuit sable, semisfere de lamaie, jeleu de busuioc si menta, bezea flambata;
✅ Cheesecake cu fistic si capsuni – rocher de crema de branza, streusel de fistic, jeleu de capsuni;
✅ Mousse de ciocolata neagra cu caramel sarat si zmeura – monoportie mousse, chocolate soil, sos caramel si coulis de zmeura;
✅ Padurea Neagra – elemente de blat umed de ciocolata, ganache montee ciocolata, ganache alb, frunze tuille, marmelada de visine;
✅ Red Velvet deconstruit – blat rosu, crema de branza, crumble rosu, elemente de capsuni;
✅ Mousse de vanilie cu fructe rosii – monoportie de vanilie, element crocant, splash de jeleu.

Cat dureaza?

Cursul are o durata de 1 zi, de la 10.00 – 18.00.

Unde are loc?

Cursul are loc la Horeca School in Bucuresti.

Despre traineri

Chef Grigore Nicole cu o experienta de 10 in domeniul Horeca, absolvit cursul de bucatar la Horeca Culinary School, cu o experienta generoasa realizata in Norvegia el a lucrat atat in hoteluri de renume, precum Grand Hotel Oslo by Scandic si Moxy Oslo X, parte din grupul Marriot si Gard Taste Scandinavian Oslo.

O alta locatie unde si-a rafinat cunostintele de bucatarie este lantul de restaurante Egon, cel mai mare din Norvegia, cu specific international si norvegian. In prezent detine un laborator de cofetarie artizanala, Zmeur, impreuna cu Pastry Chef Cristina Mehedinteanu. 

Detalii de inscrieri aici. Va astept cu drag!

Cristina Pastry Chef

CategoriesFără categorie
Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.