Fursecuri cheesecake cu visine. Vin cu o reteta noua azi si de data asta am pregatit cele mai spectaculoase si inedite fursecuri. Cu cheesecake! Daca pana acum a fost foarte trendy fursecul brownie, sper ca si acesta sa prinda la fel de mult avant.
Cum adica fursec cheesecake? Aceasta reteta este ”imprumutata” dintr-o revista americana de cookies si evident ca nu se putea sa lipseasca din palmares. Americanii iubesc cheesecake-ul foarte mult si drept dovada, l-au introdus si intr-o reteta de fursec. In aluat se afla crema de branza, fursecul este tavalit prin biscuiti graham sfaramati si este umplut cu visine apoi.
Arata exact ca un cheesecake in miniatura. Este copt, nu rece si efectiv se topeste in gura. Este foarte fraged datorita branzei si foarte cremos. Nu este uscat si crocant ca un cookie clasic.
Ce mai puteti adauga sau modifica la reteta:
- condimente in aluat – scortisoara, cardamom, menta, lamaie, portocala, etc.
- cacao in aluat pentru versiunea de ciocolata
- alt fruct – cirese, capsuni (dar gatite anterior), piersici sau nectarine (bucati mici)
- alt tip de biscuit sfaramat prin care sa tavaliti fursecul
Reteta fursecuri cheesecake cu visine
Ingrediente
pentru aprox. 27 fursecuri
220 g faina de patiserie
5 g praf de copt
2 g sare
250 g crema de branza
140 g unt
150 g zahar alb
1 ou mare
5 g extract vanilie
4 biscuiti graham blendati fin
visine din compot
Metoda
- Intr-un castron, se amesteca faina, praful de copt si sarea.
- In alt castron, se spumeaza la mixer untul moale, crema de branza si zaharul pana compozitia arata ca o crema moale, timp de 2 minute.
- Se adauga apoi oul si vanilia si se amesteca pana cand se incorporeaza omogen.
- La viteaza redusa, se adauga ingredientele uscate.
- Aluatul obtinut se infoliaza, apoi se tine la frigider 30 de minute.
- Se pregatesc intre timp 1 tava sau 2, in functie de marime si se acopera cu hartie de copt.
- Se formeaza bilute de aluat de diamentru de 4 cm si se trec prin pudra fina de biscuiti hraham.
- Se aseaza pe tava la distanta una fata de alta.
- Se aplatizeaza cu o lingurita si in acel spatiu se aseaza 2-3 visine, scurse de suc.
- Se coc fursecurile cheesecake la 180 de grade timp de 12-14 minute pana se rumenesc usor pe margini.
- Se racesc inainte de a fi servite. Se pastreaza la frigider timp de 2 zile.
Bon appetit!