Înghețată cu anason stelat

colaj

Pentru momentele când este cald afară și aveți poftă de ceva dulce și rece, o înghețată este mereu binevenită. Știu că atunci când eram mică mâncam foarte multă înghețată de când începea sezonul și uneori chiar și după. Îmi amintesc cu drag de înghețata unt. Eu așa îi spuneam, adică cea care se vindea la pachet de unt. Mă mozoleam toată, dar nu iroseam nici o picătură! Cu timpul însă am început să o savurez în cantități mai mici și să mă satur mai repede. Nu știu de ce, dar parcă înghețata a devenit mai sățioasă pe măsură ce am crescut. În plus, au început să-mi placă și alte dulciuri ca să nu mai dau iama în lada frigorifică atunci când am pofte.

Înghețata asta cu anason este un experiment, fiind și prima mea înghețată preparată în casă. Am combinat mai multe rețete, dar sunt foarte mulțumită de textură și de gust. Anasonul miroase și are aromă de fenicul, dacă știți planta. Eu o mai folosesc uneori la ceai și îmi place foarte mult. De asemenea, fructele de fenicul se mai numesc fructe de anason dulce. Este o apropiere foarte mare între cele două.

Oricum, este cu totul deosebită și vă recomand să încercați. O să vă surprindă. Poate devine noua aromă de înghețată a verii.

Ingrediente

500 ml. lapte
5-6 bucăți de anason stelat întregi
200 ml. frișcă lichidă îndulcită
pudră de anason (opțional)

Timp de preparare: 55 de minute + 5-6 ore cât stă înghețata la congelator

DSC_0806-1

Mai întâi punem laptele și anasonul stelat într-o oală, pe foc. Aducem la punctul de fierbere. Dăm focul la minim și mai ținem câteva minute ca să se elibereze aroma anasonului. Amestecăm cu un tel. Puteți să și rupeți bucățile de anason cu mâna, cum am făcut eu, pentru o aromatizare mai rapidă.

DSC_0835

Scoatem anasonul și adăugăm frișca. Oala este în continuare pe foc. Amestecăm bine. Mai ținem cinci minute. Eu am adăugat și puțină pudră de anason stelat pentru extra flavour. Nu este nevoie dacă vi se par suficiente cele 5-6 bucăți. Puteți gusta.

Dăm de pe foc și lăsăm la răcit vreo jumătate de oră. Atunci când este la temperatura camerei mixăm cu blenderul câteva minute.

Turnăm lichidul într-o formă de plastic sau alt material și ținem la congelator. Eu am folosit o formă de chec medie. Este foarte încăpătoare.

DSC_0917

Din când în când am mai scos forma și cu o furculiță am spart cristalele de gheață care s-au format. După 3-4 ore însă mixăm din nou cu blenderul în înghețată și lăsăm apoi la congelator din nou. Când vedeți că a căpătat textura unei înghețate, scoateți din congelator.

DSC_0985

Servim imediat. Nu va mai rămâne nimic din ea. Star-licious!

 Bon appétit!

P.S. Care este înghețata voastră preferată? Ce aromă ați folosi dacă ați prepara acest desert acasă?

Spread the love
  1. raia vicolov says:

    Ce minunatie trebuie sa fie!Ce vara racoroasa si plina de o mireasma noua o sa avem!Felicitari, ce mai, trebuie incercata.

    1. admin says:

      Multumesc frumos mami! 🙂 Mereu aproape cu un sfat, un comentariu, o vorba buna, o atentionare. O sa fie o vara plina de miresme noi si retete delicioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.