N-am apucat inca sa vad filmul „La pescuit de somon in Yemen”, dar am cumparat cartea si este prima pe lista mea de To Read. Mi s-a facut pofta intre timp si de peste, nu am mai mancat de mult asa ca am fost la shopping in weekend. In loc de o rochie am cumparat 2 bucati perfecte de medalion de somon, in loc de bijuterii am cumparat usturoi si brocoli, in loc de parfum mi-am cumparat lamai.
Am combinat ingredientele si iata ce a iesit. Arata apetisant, nu? Va marturiesc ca a si fost. 🙂
Ingrediente
pentru 2 persoane
- 2 bucati de medalion de somon
- 2 cartofi mari
- 2 bucati mici de unt
- brocoli – cateva bucati
- 3 catei de usturoi
- 1 lamaie
- sare
- piper
- ulei de masline
- ulei de floarea soarelui
Timp de preparare: aprox. 30 de minute
Ne apucam sa spalam si sa taiem bucatile de brocoli si cartofii. Cartofii ii taiem cubulete.
In doua oale separate punem apa la fiert cu sare. Cartofii ii punem de la inceput, bucatile de brocoli le turnam in apa cand aceasta fierbe si le tinem acolo cateva minute. Cand sunt gata, le scurgem bine si le uscam cu niste servetele de bucatarie.
Intr-o tigaie punem la prajit in ulei de masline usturoiul taiat felii. Dupa ce se caleste dam putin tigaia de pe foc si adaugam brocoli. Prajim cateva minute. La final stoarcem putin suc de lamaie peste salata de brocoli cu usturoi.
Intr-o alta tigaie punem la prajit somonul in ulei de floarea soarelui. Presaram putina sare si piper. Lasam la foc mic spre mediu ca sa se patrunda. Prajim pana capata o culoare frumoasa aurie.
Asezam in farfurie somonul. Langa punem salata de brocoli si cartofii peste care intindem unt si presaram piper negru proaspat macinat. Servim cald si cu un pahar de vin. E numai bun.
Bon appétit!