DSC_0789

Toamna este sezonul mirodeniilor, a preparatelor calde, a fructelor şi mai ales a merelor coapte. Aşteptam de mult să se facă mai răcoare afară ca să aprind cuptorul şi să mă înfrupt cu o porţie bună de mere coapte! Zis şi făcut. Am fost în piaţă şi am cumpărat câteva mere de Voineşti, faimoasele noastre mere. Nu m-am lăsat până nu am găsit. Era o singură doamnă care vindea. În rest erau mere Golden şi Florina. Sunt bune toate.

Ca mirodenii nu există o combinaţie anume care să fie standard. Puteţi să vă jucaţi şi să alegeţi ce vă place. Eu am mers pe scorţişoară şi cardamom pudră, de care sunt pur şi simplu îndrăgostită. Luaţi şi voi un pachet odată şi băgaţi nasul. Vă garantez că o să vă rămână în minte. Apoi mai sunt cuişoarele, anasonul, midgalele în loc de nuci, etc. Dacă nu folosiţi unt, atunci aceste mere se pot mânca şi raw. Sunt foarte sănătoase.

Ingrediente

2 mere de care preferaţi
35 gr. unt ghee sau nesărat moale, la temperatura camerei
o mână de nuci
1/2 linguriţă de scorţişoară
un vârf de linguriţă de cardamom pudră
miere

Timp de preparare: 45 de minute din care 30-40 merele stau la cuptor

Spălăm merele şi scobim miezul cu o ustensilă specială. Este recomandat să folosiţi aşa ceva pentru că e mai uşor şi scobitura iese rotundă, frumoasă. Se scobeşte până jos, dar e bine să acoperim apoi golul cu o bucăţică de măr ca să nu iasă conţinutul afară la cuptor.

DSC_0482

Într-un castron amestecăm untul moale cu mirodeniile noastre şi nucile. Cu mâna, până obţinem o pastă. Untul ghee este unt clarificat, fără adaos de apă şi este cel pe care-l folosesc bucătarii adevăraţi. Se găseşte şi în comerţ.

11

Punem merele în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt. Tăiem partea de sus pe orizontală şi le umplem cu pastă. Turnăm şi miere. După ce terminăm, cu ce rămâne îmbrăcăm merele la exterior.

DSC_0572

DSC_0597-1

DSC_0610-1

Punem căpăcelul la loc, apăsăm puţin şi pe deasupra presărăm bucăţele mici de nucă.

DSC_0619

Băgăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 30-40 de minute până devin aurii şi se înmoaie. Le lăsăm la răcit puţin înainte să servim. Eu am mai pus deasupra nişte nuci şi miere.

DSC_0782

DSC_0692-1

DSC_0800-1

Bon appétit!

Spread the love
  1. Pingback:Plăcintă cu mere și zmeură- să ne țină de cald - KissTheCook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.