T

Tort inimă de ciocolată cu glazură duo și rodie

DSC_0842

La mine pofta de dulce înseamnă, de cele mai multe ori, că trebuie să mănânc ciocolată. Tortul acesta nu este mare deloc și poate fi ușor împărțit în doi, mai ales pentru că se apropie zilele iubirii, Valentine’s Day și Dragobetele, indiferent pe care alegeți să o serbați. Sper să aveți pe cineva alături în perioada asta ca să puteți supraviețui încă o dată excesului de inimioare la tot pasul, baloane roșii și covoare de trandafiri. Dacă nu, atunci coaceți un tort și mâncați-l pe tot. O să vă simțiți mai bine. Eu așa am făcut. La mine însă, bucuria cea mai mare a fost că am folosit această formă specială de tort de la Clou Boutique. Este adorabilă și m-am îndrăgostit de ea! Am vrut să v-o arăt și vouă. Poate aveți nevoie de o idee de cadou. Mai frumos ar fi s-o oferiți cadou și cu tortul în ea, așa că aveți rețeta mai jos. Multă iubire!

DSC_0745-2

Ingrediente

(pentru 2 forme de 11X12,5 cm.)

150 gr. unt la temperatura camerei
125 gr. zahăr brun
5o gr. cacao
4 ouă, separate albușurile de gălbenușuri

pentru glazură
150 gr. ciocolată de menaj neagră
100 gr. ciocolată albă
semințe de rodie
căpșune, opțional

Timp de preparare: aprox. 60 minute

Untul moale se bate împreună cu zahărul la mixer până devine ca o cremă și zahărul nu se mai simte așa mult. Se adaugă gălbenușurile, pe rând, și se mixează după fiecare. Se adaugă cacao și se încorporează cu ajutorul unei linguri, apoi se mixează câteva minute. Albușurile se bat spumă cu puțină sare. Se încorporează cu ajutorul unei spatule, prin răsturnare, foarte ușor ca să nu scoatem aerul din spumă. Turnăm aluatul obținut în tăvile unse cu unt și presărate cu făină și coacem la 180 de grade, timp de 20-25 minute. Se va umfla mult, dar atunci când se răcește, se mai lasă. La final, o să avem un tort dens, cremos și ciocolatos.

Topim ciocolatele. Turnăm mai întâi un strat de ciocolată neagră și acoperim toată suprafața tortului. Apoi cu ajutorul unei linguri sau poș, facem câteva dungi din ciocolată albă. Presărăm semințe de rodie pe tort. Dacă vrem, mai așezăm și câteva căpșune ca un final touch.

DSC_0947-2

DSC_0926-2

DSC_0684-2

DSC_0576

Șiiiii, pentru că poate ați văzut că în fotografii pare că sunt mai multe torturi, vă spun că de fapt e același, dar nu m-am putut abține și am făcut poze în toate etapele decorării. Acum aveți 4 idei de cum poate să arate tortul vostru. Care vă place mai mult?

PicMonkey Collage3-1

Bon appétit!

P.S. Forma de ceramică, împreună cu farfuriile, dar și cele 2 căpșunici din fotografii, le găsiți numai la Clou Boutique. Spor la cumpărături!

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.