Briose cu masline si mirodenii. Nu știu dacă v-am mai spus, dar eu sunt înnebunită după muffins. Mi se par foarte drăguțe și pufoase și numai bune de mâncat. În afară de cele dulci, există o varietate mare de rețete de briose sărate care pot ține locul unei gustări sau pot fi savurate ca mic dejun.
Cui nu i-ar plăcea să mănânce dimineața la prima oră un muffin mic alături de cafea sau ceai? 🙂
Rețeta este italiană iar muffins-urile conțin măsline negre, rozmarin și cimbru. Cele două din urmă sunt ingredientele mele preferate iar rozmarinul este killer. Face totul la rețeta asta!
Ingrediente
(pentru 6 bucăți) – depinde de formele alese
- 180 gr făină
- 3 ouă
- 100 ml ulei de măsline
- 120 ml lapte
- mirodenii: rozmarin și cimbru, dar puteți alege și alte combinații
- 1 linguriță de sare
- 1 plic de drojdie
- 100 gr. măsline negre fără sâmburi
Timp de preparare: 35 de minute
Pregătim mai întâi formele de briose pe care le spălăm, ștergem și ungem cu grăsime (unt sau ulei). Le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Tăiem măslinele în rondele/bucăți mici.
Într-un castron amestecăm ouăle, uleiul, laptele, sarea și condimentele. Pentru că bețișoarele de rozmarin sunt mai mari, puteți să le rupeți puțin înainte de a le adăuga în compoziție. Făina și drojdia le trecem prin sită și le adăugăm în castron. Puteți face asta chiar deasupra castronului dacă în prealabil ați cântărit cantitatea de care aveți nevoie. Amestecăm fără să insistăm. Cel mai bine ar fi cu o spatulă, dar dacă nu aveți e ok. Puteți folosi o lingură de lemn. Adăugăm măslinele tăiate.
Punem aluatul în forme. Umplem cam 2/3 din formă. Coacem timp de 20-25 de minute la 180 de grade. Cuptorul trebuie să fie încălzit înainte.
Scoatem briosele la racit și servim. Nu o să vă mai săturați!
Bon appétit!