Cheesecake fara coacere cu dulceata de visine. Cea mai simplă prăjitură care nu ţine cont de sezon, nu necesită coacere, este uimitor de gustoasă şi plină ochi de calorii. De aceea, recomand porţii foarte mici şi neapărat să împărţiţi cu prietenii.
Sunt foarte foarte multe reţete de cheesecake, trebuie doar testate şi îmbunătăţite apoi după plac. Eu deja am făcut de două ori prăjitura asta şi a doua oară am schimbat puţin blatul şi glazura. Testing, testing. 😀 Şi am împărţit cu colegii de la muncă de ziua mea. Acum e rândul vostru să faceţi.
Ingrediente
pentru blat
150 gr. unt
200 gr. biscuiţi digestivi (eu folosesc Gullon, dar poate fi orice marcă sau sortiment)
100 gr. fulgi de ovăz
pentru cremă
600 gr. cremă de brânză grasă (eu folosesc Philadelphia)
150 gr. zahăr tos
1 lămâie (coaja şi sucul)
1 portocală (coaja)
1 linguriţă de esenţă de vanilie sau o păstaie
300 ml. smântână dulce
glazura
poate fi orice, de la fructe proaspete frământate cu zahăr, dulceaţă, sos de ciocolată, etc.
Timp de preparare: 30 de minute + 3-4 ore cât stă prăjitura la frigider sau cel mai bine se întăreşte peste noapte
Ne trebuie o formă detaşabilă de 23 cm. Ca să facem blatul trebuie să sfărâmăm bine de tot biscuiţii. Îi punem într-un şervet de bucătărie curat şi îi batem cu făcăleţul.
Punem ovăzul într-o tigaie până prinde culoare. Adăugăm apoi untul tăiat cubuleţe şi biscuiţii şi amestecăm bine.
Punem amestecul în forma de cheesecake. Netezim suprafaţa cu o lingură sau cu degetele. Băgăm la frigider.
Ne apucăm de cremă. Dăm de răzătoare lamâia şi portocala. Stoarcem sucul de la lămâie. Punem într-un castron crema de brânză, zahărul, coaja de lămâie şi cea de portocală, sucul de la lămâie, linguriţa de esenţă de vanilie şi amestecăm bine până obţinem un amestec omogen. Miroase super!!!
Într-un alt castron batem 300 ml. de smântână până când face vârfuri moi.
Amestecăm jumătate din cantitatea de mai sus în primul castron şi apoi cealalată jumătate. Scoatem forma din frigider şi întindem crema peste blatul de biscuiţi. Netezim suprafaţa şi băgăm iar la frigider. După 3-4 ore este bună de mâncat, dar cel mai bine este dacă puteţi să o ţineţi la frigider peste noapte.
Când serviţi, turnaţi peste cheesecake ce glazură vreţi şi vă place. Eu am avut o dulceaţă de vişine de la mama foarte bună şi combinaţia este chiar recomandată. E bine ca ce punem deasupra să fie un pic acrişor ca să compenseze cu gustul extra dulce al cremei.
Bon appétit!
Ah, ce blog frumos! M-am pierdut pe aici cel putin jumate de ora si as mai fi stat daca nu eram la birou :). I’ll be watching you! 😛
Cat despre cheesecake, n-ai pus gelatina in crema si totusi s-a intarit asa bine? Smantana e din aceea pentru frisca sau smantana normala? Desi fac cheesecake de cativa ani buni, n-am incercat niciodata unu la rece, din cauza gelatinei. Daca tu zici ca merge si fara, nu mai aman deloc :).
Eu am folosit pt blat doar fulgi de ovaz putin copti in cuptor in prealabil 😉
Bun! Îmi plac fulgii de ovăz. 🙂
Buna Andreea. Mersi mult! 🙂 Si eu te voi urmari, imi plac pozele foarte mult si m-am uitat muuuult si bineee la articolul despre Londra. Vreau si eu! :))
In cheesecake nu e nevoie de gelatina. Nu am gasit nici o reteta care sa ceara asta si nu am pus niciodata. Daca il lasi peste noapte in frigider o sa fie perfect, dar si dupa cateva ore. Smantana e pentru frisca, am uitat sa mentionez. Eu nu am incercat niciodata un cheesecake „la cald” pentru ca mi se pare prea simplu asa fara coacere. Spor la incercat unul!
Off, din pacate am aceeasi problema cu smantana pentru frisca, ca si cu gelatina :(. O sa incerc sa gasesc o solutie, poate o frisca mai grasa batuta cu niste zahar.
Da, din pacate nu stiu nici eu cum altfel se poate face. Daca gasesc o alternativa, te anunt. 🙂
Toate ingredientele sunt OK, absolut normale pentru un cheesecake, dar ce face diferenta, cu adevarat, e dulceata de visine de la mama. Ha,ha…
Semnat…MAMA
Ps. o sa o fac si eu, ca nu ti-am dat toate borcanele de dulceata,desi asa ti-am spus!!!
Dulceata de la tine este cea mai buna, intotdeauna! 🙂 Multumesc si astept poze si impresii dupa ce faci reteta.