Tort cu fructe exotice si nuci. Total guilty pleasure! Mor după blaturi pufoase şi torturi. După atâtea chestii sofisticate pe care le-am încercat de-a lungul timpului şi pe care le-am pregătit la muncă, revin mereu şi mereu la un tort simplu şi umil. Da, îmi plac mousse-urile şi tartele, dar torturile sunt supreme pentru mine. Şi îmi plac atunci când au mai multe straturi.
Am copt acest tort pentru nişte prieteni care au venit pe la mine şi le-a plăcut foarte mult. Normal. Nu am auzit pe nimeni căruia să nu-i placă un tort cadou.
Nu o să ridic prea mult în slăvi acest tort. Vreau doar să vă spun că este ca un carrot cake next level. În loc de morcovi are un amestec de fructe exotice precum mango, ananas, banane şi fructul pasiunii. Toate amestecate cu un pic de scorţişoară şi nuci. Este un tort din sudul Statelor Unite ale Americii, de origine jamaicană.
Ingrediente
pentru un tort de 20 cm.
blat
250 g făină
250 g zahăr
5 g scorţişoară
5 g bicarbonat de sodiu
3 ouă, bătute uşor
200 ml. ulei vegetal
100 g nuci tocate puţin
2 banane
1 mango mare
2 bucăţi de fructul pasiunii
85 g ananas (poate fi proaspăt sau de la conservă)
coaja de la o portocală
cremă
200 g cremă de brânză
50 g unt nesărat, moale
coaja de la portocală şi un pic de suc
200 gr. zahăr pudră
Timp de preparare: 30 de minute
Timp de coacere: 30-35 de minute
Metodă
Pregătim forma de tort. Eu am copt blatul în două forme de 20 de cm. ca să fie egale şi nivelate frumos, dar puteţi coace tortul şi într-o singură formă de 20 de cm. şi tăia apoi în două. Forma o ungem cu puţin unt şi tapetăm cu hârtie de copt.
Pregătim fructele. Bananele le facem piure cu furculiţa. Facem acelaşi lucru şi cu mango după ce îl curăţăm. Ananasul poate fi tocat, dar bucăţi mai mari. Pentru fructul pasiunii ne trebuie doar sucul, nu şi seminţele. Putem strecura sucul printr-o sită. Amestecăm toate fructele cu coaja de la portocală într-un castron.
Într-un castron mai mare trecem prin sită făina, scorţişoara şi bicarbonatul. Adăugăm zahărul. Amestecăm. Turnăm ouăle, uleiul şi nucile. Apoi fructele şi omogenizăm aluatul.
Turnăm amestecul în forma de tort sau formele de tort. Coacem 30-35 de minute la 180 de grade.
Răcim blaturile înainte să asamblăm tortul.
Pentru cremă batem la mixer untul mai întâi ca să fie moale şi pufos. Adăugăm zahărul şi crema de brânză. Mixăm până obţinem o cremă fină şi fără cocoloaşe. Turnăm puţin suc de portocale şi amestecăm. Coaja o punem la final şi amestecăm uşor cu o spatulă.
Decorăm cele două blaturi cu cremă şi extra coajă de portocale şi nuci prăjite.
Bon appétit!
Buna, sunt incantata de rețeta si astept cu nerăbdare sa o încerc! Am o nedumerire, crema de brânza, ce s-a folosit mai exact? Ce este aceasta crema de branza? Multumesc!
Bună Adriana. Mă bucur că îţi place reţeta. Am folosit cremă de brânză Philadelphia. Se găseşte uşor în magazine. E ca o pastă de întins pe pâine.
Multumesc!!