Toată lumea cred că știe frigăruile acelea suculente preparate din carne cu legume de tot felul. Acum nu este vorba despre ele. Ce ziceți de unele mai speciale, colorate, bune pentru un aperitiv rece și pentru petreceri? Preparate doar cu legume, brânzeturi șiiii struguri. Cu puțin gust de toamnă. În plus sunt o variantă bună și pentru vegetarieni. 🙂
Nu-i așa că arată bine? Cine vrea să încerce?
Ingrediente:
- roșii cherry
- mozzarella
- frunze de busuioc proapăt
- struguri albi (cei românești sunt foarte buni)
- gorgonzola (brânză cu mucegai)
- bețe pentru frigărui
Timp de preparare: 10 minute
Pregătim ingredientele pentru primele frigărui. Spălăm bine roșiile cherry și frunzele de busuioc. Ele nu mai trebuie tăiate pentru că sunt deja mici și perfecte pentru rețeta asta. Brânza mozzarella o tăiem în bucăți mici pentru a fi introduse ușor pe băț. Din păcate în comerț nu se găsesc bucăți de mozzarella sau gorgonzola în formă de pătrat ca să fie mai ușor să le tăiați. Cel puțin eu nu am găsit. Însă nu vă faceți griji. Vor arăta bine indiferent cum le tăiați. 🙂 Puteți să separați totul în castronașe pentru a vă fi mai ușor montarea frigăruilor la final.
Spălăm bine și strugurii, bob cu bob. Brânza cu mucegai o tăiem bucăți. Poate vi se pare mai ciudată combinația, dar vă asigur că efectul este unul sigur și imediat. Va avea loc o explozie salivară în gură și nu o să uitați gustul foarte repede. Separați în catronașe și gata cu prima parte a rețetei.
Acum urmează partea fun! Pentru a monta frigăruile luați un băț și începeți cu o roșie cherry, apoi o bucată de mozzarella și după frunza de busuioc. Repetați așa pentru încă 2 straturi. Închideți cu o altă roșie. Gata una!
Pentru al doilea fel de frigărui luați alt băț și introduceți un bob de strugure apoi bucata de gorgonzola. Repetați până nu mai rămâne loc pe frigăruie. Nu uitați însă să lăsați un pic de loc pentru a putea să o apucați cu degetele. Cam așa.
Serviți pe loc cu multă bucurie.
Bon appétit!