Imi place foarte mult bucataria italiana. Mi se pare proaspata, echilibrata, usoara (nu toata, intr-adevar) si sanatoasa. De cativa ani incoace ma duc vara in Italia si am avut ocazia sa incerc multe preparate foarte bune. Nu cred ca am mancat acolo ceva care sa nu-mi placa.
Pastele sunt unele dintre preferatele mele. Usor de facut, se gasesc in mai multe forme, se pot combina cu aproape orice sos si sunt d-e-l-i-c-i-o-a-s-e. 🙂
M-am hotarat aseara sa trec la urmatoarea etapa. Nu lasagna, ci sa prepar eu paste in casa. Am inceput sa caut retete pe net, am intrat pe site-ul lui Jamie si am vazut cateva clipuri pe Youtube. Totul parea foarte usor si rapid, dar la nivelul meu de incepatoare nimic nu este asa cum pare.
Mi-a luat mai mult decat in clip, m-am luptat cu facaletul si nu am putut intinde foarte bine aluatul. In final, insa a iesit foarte bun. Le-am servit cu un sos simplu de rosii.
Sa vedem acum si pasii urmati.
Ingrediente
pentru 2 persoane
- 2 oua
- 200 gr. faina
1 ou si 100 de grame de faina per persoana.
Timp de preparare: aprox. 20 minute
Intr-un castron turnam faina si in mijloc punem oualele. Amestecam cu o furculita cateva minute.
Trebuie sa arate cam asa:
Scoatem acum aluatul si il intindem pe masa. Framantam bine pana se imbina toate bucatelele.
Acum urmeaza partea cea mai grea. Aluatul este tare si trebuie intins bine, sa fie subtire. Mi-am dat seama ca in bucatarie trebuie sa ai multa forta. Eram sfarsita cand am reusit sa intind coca pana la urma si tot a iesit destul de gros dupa parerea mea. Este bine sa aveti in casa o masina pentru paste, intinde ea pentru voi. Cred ca am sa-mi iau si eu odata. Oricum, perfecte nu o sa va iasa pastele. Tineti minte ca sunt facute in casa si suntem oameni.
(daca impartim aluatul in doua se intinde mai usor cu facaletul)
Impaturim la final de mai multe ori si taiem dupa preferinte, mai subtiri sau mai groase. Eu am taiat niste tagliatelle.
Punem pastele la fiert timp de 10 minute si servim cu sosul care ne place.
Bon appétit!