5

5 reţete de mic dejun cu ouă

befunky_artwork-1

Micul dejun este masa mea preferată a zilei; momentul acela când mă trezesc şi sunt optimistă cu privire la ce va urma, mănânc ceva bun şi mă pregătesc de o nouă zi. Mi-ar plăcea ca în fiecare dimineaţă să mă trezesc foarte devreme, să am timp să-mi pregătesc un super mic dejun cu tot ce trebuie (cereale, ouă, legume, fructe şi un ceai negru – nu neapărat în ordinea asta şi nu în fiecare zi ouă) şi să mănânc în linişte. Micul dejun preferat este cel din weekend, unde stau o oră la masă şi mă bucur de moment aşa cum trebuie.

Pentru că este şi masa cea mai importantă a zilei, cea peste care nu trebuie să sărim, ne dă energie până la prânz şi cu ocazia asta mâncăm mai puţin atunci (deja ştiţi şi voi asta), m-am gândit să răsfoiesc printre reţetele de pe blog şi să fac un colaj cu câteva care să vă ajute. În felul acesta poate vă veţi organiza mai bine pentru mic dejun, o să aveţi idee ce să vă preparaţi şi nu mai săriţi peste masă. Confesiune: şi eu mai fac asta uneori, dar nah, suntem toţi oameni şi mai greşim.

Aşa, am pentru voi 5 reţete de mic dejun cu ouă. Deşi îmi plac, vă recomand să nu le mâncaţi în exces totuşi.

Care vă place mai mult?

1. Ouă Benedict

DSC_0141-1

Ouă poşate, care sunt şi foarte sănătoase, cu chiflă, bacon crocant şi sos olandez. E un fel de burger de dimineaţă. O combinaţie bună şi săţioasă. Poate fi mai tricky de preparat, mai ales sosul, dar u’ll get there. Reţeta o găsiţi aici.

2. Ou în cuib

DSC_0356-1

Ouă la cuptor, de asemenea sănătoase, învelite în bacon, cu măsline, roşii şi brânză, servite cu salată rucola. Un preparat care se face foarte uşor şi în compoziţia căruia puteţi folosi ce combinaţie de ingrediente vreţi. Arată drăguţ, nu? Reţeta o găsiţi aici.

3. Toast cu ou prăjit, cremă de năut, roşie şi coriandru

DSC_0763-1

Cui nu-i plac ouăle prăjite? Nu sunt o alegere chiar sănătoasă, dar orice are gust mai bun atunci când e prăjit. Reţeta o găsiţi aici.

4. Toast cu omletă, caşcaval şi leurdă

DSC_0433-1

Omleta cred că este cel mai uşor preparat din ouă. O puteţi face cu orice ingrediente, mai ales resturi de prin frigider, şi o să aibă cu siguranţă cel mai bun gust. Mie până acum nu mi-a dat fail nici o combinaţie. O omletă simplă cu caşcaval şi leurdă, care e de sezon, e super! Reţeta o găsiţi aici.

5. Ouă coapte cu de toate

DSC_0819-1

Sau ouă en cocotte. Se fac la cuptor, în orice fel de formă termorezistentă. O reţetă clasică este cu smântână lichidă şi parmezan doar. Ies nişte ouă foarte gustoase şi fine. Puteţi să le lăsaţi mai moi şi înmuiaţi pâine prăjită în ele. Delish! Reţeta o găsiţi aici.

Sunt multe alte reţete de ouă pentru mic dejun. Ouă amestecate nu aţi găsit în lista de mai sus, dar sunt o super alegere, mai ales dacă le gătiţi în unt. Ouăle fierte la fel, sunt gustoase, dacă le daţi gust cu puţină sare, piper, ulei de măsline şi boia dulce. Eu le mănânc aşa simple, cu pâine.

Care este reţeta voastră preferată cu ouă pentru mic dejun? Hai, că sunt curiosă.

Bon appétit!

CategoriesFără categorie
Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.