Voiam demult să prepar banana bread. În primul rând de curiozitate și ca să mă pot lăuda după. Ha ha ha. Un impuls mi-a dat Mara, de la care am degustat pentru prima dată banana bread săptămâna trecută. A fost delicious, fluffy și mai voiam! Eu am încercat altă rețetă (Mara trebuie să mi-o dai și pe a ta :)) și asta a ieșit.
De menționat că nu mi-a ieșit din prima. Eu și cuptorul meu nu ne înțelegem foarte bine; el nu mă ascultă, eu fac așa cum vreau… Nu suntem departe de o relație normală, om la om. Concluzia este că am făcut de două ori banana bread și a doua oară mi-a ieșit mai bine. Mult spor și vouă!
Ingrediente
- o banană foarte mare și foooarte coaptă (poate să fie și din aceea mai moale și neagră pe coajă)
- 185 gr. făină
- 1/2 linguriță de praf de copt
- 1 linguriță de scorțișoară
- 20 gr. unt la temperatura camerei
- 100 gr. zahăr brun
- 1 ou, bătut ușor
- 60 ml. lapte
Timp de preparare: 50 de minute.
Cuptorul trebuie încins înainte. Luăm o tavă de chec sau pâine și o ungem cu unt/ulei/margarină. O tapetăm apoi cu hârtie de copt peste tot sau doar pe fund.
Pisăm banana. Putem face asta la mixer sau cu o furculiță.
Într-un castron, trecem prin sită făina și scorțișoara. Adăugăm praful de copt și amestecăm. Punem untul. Amestecăm zahărul, oul, laptele și banana. Nu trebuie să amestecăm foarte mult. Este bine să aibă cocoloașe.
Cu o lingură sau spatulă turnăm compoziția în formă. Coacem timp de 30-40 de minute până vedem că este gata. Ca să testatți asta, introduceți o scobitoare în pâine și vedeți dacă iese uscată. Dacă e lipicioasă înseamnă că mai trebuie ținută la cuptor.
Pâinea o lăsăm la răcit timp de 10 minute. Pentru servit trebuie să prăjim câteva felii și le decorăm cu miere și/sau smântână. Eu am încercat combinația și este divină!
Bon appétit!