Cele mai importante două aspecte la un șnițel sunt după părerea mea frăgezimea cărnii și condimentele din aluat. Un șnițel este doar un șnițel, ați putea spune, dar acesta este unul mai special. Adăugați puțină nucă în aluat și deja îi veți schimba gustul. Serviți cu lămâie, sos de soia și o bere rece și aveți deja o experiență! Aa, și nu uitați ingredientul secret: un strop de pasiune. 🙂

Să purcedem!                          

Ingrediente

(rețeta este pentru mai multe porții, dar puteți ajusta cantitatea ingredientelor și pentru o porție sau două; eu nu am găsit caserole cu doar 2 bucăți de carne pentru șnițel așa că am respectat rețeta de mai jos)

  • 8 bucăți de carne de porc pentru șnițel
  • 5 linguri de pesmet
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de miez de nucă măcinat
  • 3 linguri făină
  • 2 ouă
  • 4 linguri de ulei
  • lămâie pentru servit

Timp de preparare: 1 h

Mai întâi spălăm puțin carnea și apoi o ștergem cu un șervet de bucătărie. Batem bine fiecare bucată.

Măcinăm nuca.

Începem să pregătim cele trei vase prin care trebuie să trecem carnea pentru șnițel.

Vasul numărul 1: făină.

Vasul numărul 2: ouăle bătute.

Vasul numărul 3: pesmet, miezul de nucă, sare și piper.

Asta este ordinea.

Punem tigaia la încins cu 4 linguri de ulei pentru început. Pe măsură ce prăjiți bucățile de carne o să mai trebuiască să adăugați ulei. Eu am ținut fiecare porție (2 șnițele) aprox. 10 minute pe fiecare parte la foc mic. Carnea de porc trebuie să se pătrundă bine. Este nevoie de puțină paciență la rețeta asta. 🙂

După ce șnițelul este gata servim cu lămâie. Se poate stropi și cu sos de soia. Eu am încercat și e interesant gustul. Totul însă merge și mai bine cu o bere rece.

 Bon appétit!

Acum eu am preparat doar șnițelul. Voi ce garnituri recomandați?

CategoriesFără categorie
Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.