Brownie cu Amarula si anason. O reteta foarte foarte bogata in ciocolata, decadenta si divina.
Un desert pentru acele momente de rasfat suprem si pofta serioasa de ceva dulce.
Brownie, aceasta prajitura la tava americana difera de negresa noastra simpla si usor fada. Brownie nu este doar blat pufos cu cacao, ci cantitate serioasa de ciocolata cu unt, oua si zahar. Uneori nici nu are faina, de aceea iese si asa moale, umeda si extrem de ciocolatoasa…
Ca sa aiba si mai mult gust si aroma, am adaugat 2 ingrediente minunate – Amarula si anason. Ambele se pot omite sau inlocui.
Amarula este un lichior cremă din Sudul Africii cu 17% alcool produs din fructele arborelui de marula. Sunt nişte fructe de culoare galbenă, care dau acestui lichior aromă de vanilie, caramel şi nuci. Înţelegeţi acum de ce am l-am ales pentru negresă.
Anasonul este un condiment foarte drag mie si aromat, pe care il folosesc si la deserturi, dar si mancare.
Ingrediente
1 tavă dreptunghiulară, cam 23×30 cm.
150 g unt, cuburi
360 g ciocolată, mărunţită + încă 120 gr. (eu am folosit ciocolată neagră extra)
220 g zahăr brun
100 g zahăr alb
3 ouă
2 linguriţe esenţă de vanilie
128 g făină
120 ml lapte
lichior cremă Amarula
1 linguriţă pudră de anason
Timp de preparare: 20 minute + 35-40 minute timp de coacere
Prima cantitate de ciocolată, 360 g, se pune într-o cratiţă împreună cu untul, pe foc mediu şi se amestecă 3-5 minute până se topeşte şi devine fină, ca o cremă. O dăm de pe foc şi adăugăm ambele tipuri de zahăr. O lăsăm 5 minute ca să se răcească. Apoi punem în cratiţă ouăle întregi, vanilia, făina, laptele, 2-3 stropi din sticla de Amarula, pudra de anason şi amestecăm ca să omogenizăm bine de tot. La final, adăugăm 120 gr. de ciocolată mărunţită şi mai amestecăm puţin.
Turnăm compoziţia în tava tapetată cu hârtie sau unsă puţin cu unt şi pudrată cu făină. Coacem timp de 35-40 de minute la 180 de grade. Trebuie să facă o crustă deasupra şi să se întărească puţin. Apoi lăsăm prăjitura să se răcească şi putem mânca imediat sau a doua zi.
Servim cu un pahar de lapte, rece. O să vă ungă pe sufleţel.
Bon appétit!