Proiectul The Food Connection continuă iar luna aceasta gătim turceşte. Chiar dacă nu am ajuns încă în Turcia, am început să mă pregătesc pentru un eventual drum cu ocazia asta. Reţeta aleasă de mine este una foarte simplă, rapidă şi de sezon. Nu are sens să stăm prea mult în bucătărie, nu? Mai ales pe căldurile astea. Supa de castraveţi cu mentă şi iaurt se serveşte rece şi e super pentru vara asta. Toate reţetele turceşti din proiect le puteţi găsi la Simplu şi bun, pe blog. Enjoy!
Ingrediente
440 gr. iaurt
3 castraveţi, tăiaţi cubuleţe
2 căţei de usturoi zdrobiţi
2 linguri de ulei de măsline
2 linguri mentă uscată
sare
apă rece
Timp de preparare: 10 minute + 2 h cât stă la frigider
Într-un castron, punem iaurtul, cubuleţele de castraveţi, menta, usturoiul şi uleiul de măsline. Amestecăm. Turnăm apă rece puţin câte puţin până obţinem consistenţa unei supe. Dăm gust cu sare şi ţinem la frigider cam două ore până servim.
Cred că e cea mai scurtă reţetă de pe blog. Am luat-o de aici. Site-ul e foarte mişto şi oamenii sunt de urmărit.
Bon appétit!
zilele astea m-am tot gandit la asa o supa…inca n-am incercat-o, dar e pe lista in vara asta!
Spor! 🙂
cat de minunat este acest sos racoritor si ce poze splendide ai facut, draga Cristina!
I meant „supa” nu „sos” 🙂
Mulţumesc mult Oana! 🙂