Ieri am avut pofta de o gustare usor de facut si din cartofi. M-am uitat prin cartile mele cu retete, apropo mi-am innoit colectia cu 4 carti :D, si am ales sa prepar wedges cu sos de rosii. Mai nou imi plac cartofii wedges si ii prefer in locul celor prajiti pentru ca sunt si mai sanatosi.
Haideti sa incepem!
Ingrediente
- 3 cartofi medii (puteti prepara cati vreti de fapt, eu atat am avut prin casa)
- 1 albus batut usor
- o lingurita de boia de ardei sau chili
- sos de rosii
- sare
- piper
Mai intai dam drumul la cuptor si il lasam sa se incinga. Pregatim si o tava in care intindem folie de copt.
Taiem cartofii cu coaja in felii pentru wedges. Eu am gresit primul cartof pentru ca mi-am dat seama ca nu stiu cum se taie asa ca am cautat pe net. Poate va ajuta acest clip (primele 40 de secunde).
Turnam intr-un castron albusul batut si presaram boiaua. Varsam si cartofii si amestecam bine.
Acum ii punem in tava si ii bagam la cuptorul foarte incins pentru 40 de minute.Eu m-am mai uitat ei si i-am lasat mai putin. Trebuie sa fie aurii si moi cand sunt gata. Arata ca niste soldatei. 😀
Cand sunt gata ii servim cu sosul de rosii, condimentat cu sare si piper.
Bon appétit!
Voi ce gustari va pregatiti in weekend?