Când eram mică nu-mi plăceau deloc ciupercile. Bleah! Într-o zi, însă, mama le-a încorporat într-o omletă și de atunci am devenit fan. Problema este că nu știu prea multe modalități de a le găti așa că am trecut la treabă și uitați ce a ieșit: ciuperci umplute cu bunătăți la cuptor servite cu pâine de casă (rețeta anterioară).
Sper să vă placă și vouă și să le încercați. 🙂
Ingrediente
- 12 ciuperci mari, de grătar (eu atâtea am avut, se pot folosi mai puține sau mai multe)
- 1 legătură de ceapă verde
- bulion
- usturoi
- busuioc uscat
- unt (pentru prăjit și 2 cubulețe per ciupercă)
- cașcaval (eu am folosit emmentaler, 2 cubulețe per ciupercă)
- sare
- piper
Timp de preparare: aprox. 1 oră
Începem prin a spăla și curăța ciupercile. Scoatem piciorușele și le tăiem bucățele. Le vom folosi pentru umplutură. Spălăm și ceapa verde și o tăiem cubulețe. Punem totul la prăjit într-o tigaie cu unt.
Acum pregătim bulionul. Putem să-l punem și așa direct, dar eu am preferat să-l mai tachinez un pic. Am tăiat puțin usturoi și l-am pus în bulion împreună cu puțină sare, piper și busuioc uscat. Gata sosul!
Untul și cașcavaul le-am tăiat cubulețe.
Într-o tavă întindem hărtie de copt. Așezam frumos ciupercile și începem să le umplem. Mai întâi punem cubulețele de unt și presărăm sare, apoi umplutura cu ceapă verde și ciuperci, turnăm bulionul și la final așezăm cubulețel de cașcaval.
Acoperim totul cu staniol și băgăm la cuptor timp de 30 de minute la foc mediu. Cuptorul trebui să fie preîncălzit. După 30 de minute scoatem staniolul și mai lăsăm ciupercile timp de 10 minute.
Servim cu puțin bulion și pâine de casă. Delicios! 🙂
Bon appétit!
Voi ce alte rețete cu ciuperci îmi puteți recomanda?
Mie mi-au placut intotdeauna ciupercile, iar reteta ta pare minunata! Pe principiul prezentat de tine, eu mai fac si ciuperci la cuptor, umplute cu verdeata tocata marunt si cascaval 😀 Bine, ar mai fi salata de ciuperci, ficatei cu ciuperci, paste cu ciuperci, orez cu ciuperci… si cate si mai cate de imi ploua in gura 😛
Mersi mult Valentina. :*:* Ma bucur ca iti place reteta. O sa incerc si eu ficatei cu ciuperci, nu mi-am preparat niciodata. 🙂
Uite cea mai simpla si mai gustoasa reteta de ciuperci umplute:
1. Pregatesti ciupercile bla bla bla,
2. Le umpli cu putina branza de burduf, putin patrunjel si, dupa gust, piper.
3. Le pui pe gratar sau la cuptor si le tii numai pana cand se topeste branza.
Poti sa folosesti branza de burduf de la magazine sau, mai buna, de la ciobani din piata.
Multumesc Laurentiu! O sa incerc cu siguranta pentru ca suna foarte bine. 🙂