Cand am fost la Bucharest Food Festival m-am ales cu doua numere din Good Food. Am inceput sa le rasfoiesc, sa fac notite, sa ma las inspirata de multele retete noi si interesante de acolo. M-am uitat mai ales la cele mai simple pentru inceput, cu putine ingrediente si care se fac repede. Pe celelalte le pastrez pentru mai tarziu.
Uitandu-ma prin revista am dat peste o reteta al carei titlu mi-a captat atentia, Croque madame. In traducere, sandvis cu sunca, branza si ou deasupra. De mult vroiam sa mananc un sandvis cu ou! Asa ca m-am pus pe treaba. Am pregatit ingredientele, am spalat tigaia, am incalzit cuptorul si am facut poze. Haideti sa vedem ce a iesit.
- 4 felii subtiri de sunca
- 100 gr. de branza cheddar, rasa
- 4 felii groase de paine (eu am cumparat 2 triunghiuri cu seminte si le-am folosit intregi)
- 2 linguri unt
- 2 oua
- 1 mana salata pentru servit
Nota: reteta in revista era pentru o persoana. Eu am dublat cantitatea aici, in afara de unt.
Timp de preparare: 15 minute
1. Mai intai punem tigaia pe foc si aprindem cuptorul la temperatura joasa. Punem sunca si branza pe feliile de paine si apasam. Untul il intindem pe exteriorul feliilor de paine.
2. Sandvisurile acum pe prajim putin in tigaie, pe ambele parti. Le punem in cuptor cand sunt gata ca sa le pastram calde.
3. In untul care ne ramane prajim ouale. Cand sunt gata le punem deasupra sandvisului. Presaram sare si piper, putin ulei de masline peste salata si putem sa mancam.
Ca sa fie mancat mai usor si mai repede, eu am pus oul si salata in sandvis. A fost cel mai bun sandvis pe care l-am mancat vreodata!