Aceste fursecuri de Crăciun sunt ceva mai special decât cele obişnuite cu ciocolată sau vanilie, fructe şi mirodenii. Sunt nişte fursecuri mai serioase, de servit cu un pahar de vin sau ca aperitiv. Le-am încercat pentru că mi-a plăcut combinaţia şi voiam ceva diferit. Am o obsesie pentru mălai în ultima perioadă şi nu doar în mămăligă, ci şi în alte preparate, mai ales deserturi.
Aceste fursecuri sunt foarte moi şi pufoase, cu o aromă delicată de ulei de măsline şi rozmarin. Sunt o combinaţie de dulce şi sărat, care pe mine mă face să nu mă opresc doar la un fursec.
Ingrediente
pentru 24 de fursecuri
240 gr. făină albă
72 gr. mălai fin
4 gr. praf de copt
2 gr. sare
90 ml. ulei de măsline
100 gr. zahăr alb
2 ouă medii
1 linguriţă rozmarin tocat foarte mărunt
zahăr pudră pentru decor
Timp de preparare: 20 de minute
Timp de coacere: aprox. 13 minute
Metodă
Într-un castron, cernem făina împreună cu praful de copt. Adăugăm mălaiul şi sarea. Amestecăm cu un tel. Lăsăm deoparte.
În alt castron, batem puţin la mixer uleiul cu zahărul. Adăugăm ouăle şi rozmarinul. Mixăm până obţinem un amestec omogen. Cu ajutorul unei spatule de silicon, încorporăm făina în amestecul umed. O să obţinem un aluat foarte compact şi uşor umed.
Împărţim aluatul de fursecuri în 24 de bile şi le aşezăm pe tăvi de cuptor tapetate cu hârtie de copt. Eu am copt două tăvi. Lăsaţi spaţiu între fursecuri pentru că ele cresc mult în timpul coacerii şi nu vreţi să se lipească.
Coacem fursecurile la 180 de grade timp de 13 minute sau până când crapă la suprafaţă şi sunt un pic colorate pe margini. Le lăsăm câteva minute la răcit în tavă. Le tăvălim în zahăr pudră apoi. Înainte de servire, le presărăm cu extra zahăr pudră.
Sunt bune câteva zile dacă le ţinem într-un recipient închis ermetic. Nu vor fi niciodată crocante. Acestea sunt fursecuri moi şi pufoase. Enjoy!
Bon appétit!
F bune, doar ca am evitat rozmarinul. Nu imi place. Am pus nuca si am ‘pudrat’ cu fulgi de cocos. Au iesit geniale.
Sună bine!