Nimic nu se compară cu o rețetă compusă din ce găsim prin frigider. Rapidă, ușoară și 100% improvizată. Cam așa a fost și cu rețeta asta. Am adunat ce am găsit pe acolo și am creat o omletă nouă: ouă, logic, roșii uscate în ulei și parmezan. Rezultatul m-a uimit și pe mine. Atât de tare încât de cinci zile mănânc asta încontinuu. Nu mă mai satur de ea! Și pentru că nu i-a pus nimeni un nume oficial încă o voi denumi eu omleta “Nu Mă Mai Satur De Tine”.
Sper să nu vă puteți sătura nici voi de ea și să vă aducă un zâmbet mare pe buze. 🙂
Ingrediente
- 2 ouă
- 4-5 roșii uscate în ulei
- parmezan ras
- 4-5 frunze de busuioc proaspăt
- piper proaspăt măcinat
- unt pentru prăjit
Timp de preparare: 5 minute
Pregătim cele două ouă. Le amestecăm foarte puțin cu telul/furculița.
Scoatem roșiile din borcan. Doamne, cum miros! Le tăiem bucățele.
Le adăugăm în castronul cu ouă și radem parmezanul peste. Amestecăm puțin.
Încingem bine o tigaie cu unt. Atunci când untul s-a topit turnăm omleta. Acesta este secretul unei omlete foarte foarte pufoase: tigaia încinsă și ea se face foarte repede. De asemenea, untul îi dă un gust aparte, nici nu se compară cu uleiul. Încercați ca să vedeți diferența. Măcinăm piperul peste. Sare nu mai este nevoie să adăugăm pentru că parmezanul este deja sărat. Întoarcem omleta pe ambele părți cu grijă să nu se strice forma ei rotundă și servim imediat. Ornăm cu frunzele de busuioc și gata!
Bon appétit!