Coookiiieeeees! Îmi plac la nebunie și aș mânca încontinuu: cu lapte, fără lapte, direct din borcan sau din farfurie, cu ciocolată, cu alune sau cele două combinate. Și pentru că în ultimul post v-am împărtășit povestea mea cu fursecuri, mi s-a părut corect ca acum să vă spun și rețeta. Doar nu este secretă și mi-ar plăcea să se bucure cât mai mulți copii de ea, fie ei mari sau mici.
Vă invit deci la Making of Cookies. 🙂 And action!
Ingredientele magice
- 230 gr. făină
- un vârf de cuțit de sare
- un plic praf de copt (de la spiriduși)
- 1 ou
- 100 gr. zahăr alb
- 130 gr. unt la temperatura camerei
- alune nesărate și neprăjite (de la veverițe)
- 2 ciocolate amărui (se poate folosi de oricare vreți sau puteți oricând apela la chipsuri de ciocolată)
Timp de preparare: 30 de minute
Începem cu ingredientele cele mai importante: ciocolata și alunele. 🙂 Le tăiem pe un tocător pe rând. În bucăți nici prea mici, nici prea mari.
Acum alegem alunele…
E voila! Avem două castronașe cu chipsuri de ciocolată home made și alune. Trebuie să fie gata primele ca la final să le putem adăuga repede în compoziție.
Pregătim un catron în care adăugăm făina cernută în prealabil, sarea și praful de copt. Acestea sunt ingredientele noastre uscate. În alt castron amestecăm cu mixerul untul cu zahărul prima dată. Apoi adăugăm oul și mixăm la viteză medie timp de 1-2 minute. La final turnăm compoziția din primul castron și mixăm la minim.
E momentul să adăugăm bucățile de ciocolată și alune. Amestecăm bine. Deja arată altfel aluatul nostru de fursecuri.
Pregătim mici biluțe de aluat cu lingura și le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Frumusețile astea intră la cuptor timp de 8-10 minute la 180 de grade într-un cuptor preîncălzit. Nu o să capete culoare. Trebuie să le scoateți atunci când vedeți că încep să se rumenească pe margini. Mijlocul rămâne moale.
Le puteți servi în varianta clasică, așa cum ați văzut mai sus, sau de sezon.
Bon appétit!