Aceasta reteta i-o dedic lui Antonio. Grazie per la ricetta. Sei un cuoco molto bravo! 🙂

Cu gandul la mare, scoici, pesti si valurile marii m-am apucat sa gatesc paste cu ansoa si usturoi. Este o reteta foarte simpla, usor de facut si foarte delicioasa. Hai sa ne apucam!

Ingrediente (pentru o persoana)

  • 2 bucati ansoa
  • 100 gr. paste
  • un catel de usturoi
  • parmezan
  • ulei de masline
  • sare

Timp de preparare: 15 minute

Mai intai punem la fiert apa cu sare. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam pastele. In functie de fiecare tip de paste in parte, timpul de fierbere variaza. Acesta este trecut pe pachet, dar eu gust tot timpul pastele ca sa ma asigur ca sunt gata.

Cu cateva minute inainte de a fi gata pastele, ne apucam si de sos. Intr-o tigaie micuta punem la incalzit ulei de masline. Taiem usturoiul si il punem in tigaie. Dupa ce acesta capata culoare adaugam si ansoa. O sa vedeti ca va incepe sa se dizolve si la final vor ramane bucatele foarte mici de peste. Este gata si sosul nostru acum.

Cand sunt gata si pastele, le scurgem, dar ne asiguram ca mai pastram putina apa din cea in care au fiert. Le turnam intr-o farfurie, punem sosul peste si acum secretul. 🙂 Ca pastele sa nu fie uscate, turnam peste ele 3 linguri din apa in care au fiert. O sa aiba un gust mai bun si o sa fie bune, bune de tot! Pe deasupra presaram parmezan dupa pofta si preferinte.

Ne imaginam ca le savuram undeva in aer liber, cu picioarele in nisip si ascultand valurile marii.

Bon appétit!


CategoriesFără categorie
Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.