Nimeni nu este perfect, nici tarta mea nu a fost. Insa insist si sigur o sa-mi iasa mai bine data viitoate. M-am aventurat in lumea tartelor si am preparat una cu sunca si rosii. Aluatul nu mi-a iesit foarte bine si stiu si de ce. Daca vedeti ca nu se amesteca foarte bine ingredientele, mai adaugati apa ca sa se lege si sa se framante bine. Trebuie sa fie usor de intins si modelat la final.
Si un mic avertisment inainte sa incepem. Nu incercati asta acasa daca afara sunt 40 de grade si nu aveti aer conditionat. Eu nu am, dar m-am sacrificat de dragul mancarii. Reteta are nevoie de cuptor asa ca mai bine o pastrati pentru la toamna. Ce sa-i fac? Sunt pofticioasa. 🙂
- 300 gr. faina
- 150 gr. unt
- 3-4 linguri apa
- 150 gr. sunca sau jambon
- 300 gr. rosii chery sau normale (eu asa am folosit si le-am taiat rondele)
- 100 gr. porumb
- 250 ml. lapte
- patrunjel
- sare
- piper
Timp de preparare: 55 minute
Mai intai ne apucam de aluat. Amestecam 250 gr. faina, 100 gr. unt, apa si un varf de cutit de sare si framantam. Aluatul il punem apoi la frigider pentru 15 minute.
Acum preparam sosul. Topim untul ramas intr-o tigaie, adaugam 3 linguri rase de faina iar cand faina incepe sa se rumeneasca, turnam laptele putin cate putin amestecand mereu pana se ingroasa. Eu am lasat putin sosul sa se raceasca si apoi am adaugat porumbul si patrunjelul tocat, o cantitate mica. La final adaugam sare si piper dupa gust.
Dupa 15 minute scoatem aluatul din frigider si il intindem intr-o tava rotunda. In tava trebuie sa punem mai intai o folie de copt pentru ca tarta sa nu se prinda. Perforam din loc in loc aluatul cu o furculita. Turnam peste sosul cu boabe de porumb, sunca taiata cubulete sau fasii, cum ne place mai mult, si la final rosiile taiate rondele.
Cuptorul trebuie sa fie incins inainte de a pune tarta inauntru, de aici si avertismentul, si o coacem la foc potrivit pana se rumeneste.
Bon appétit!
yummy…ce daca nu a iesit aluatul…it still looks very good
Multumesc Anca! 🙂