R

Retete de Craciun (III) Platou taranesc

La masa de Craciun si la cea de Revelion platourile sunt nelipsite. De asemenea si modurile de preparare si decorare sunt nenumarate. Am pregatit si eu ideea mea de platou taranesc festiv si mi-am pus imaginatia putin la munca.E cu de toate ca mesenii sa se poata infrupta si scula de la masa multumiti. 🙂

Am avut si un musafir in seara in care l-am pregatit, prietena mea buna Liana si ce urma sa fie initial o masa luata pe fuga s-a transformat intr-una de mai bine de jumatate de ora, presarata cu multe povesti, amintiri si noutati. Nu ne mai vazuseram de ceva timp… Liana sper ca ti-a placut surpriza!

Sa vedem si cum l-am pregatit.

Ingrediente

  • 100 gr. crema de branza de Monor
  • boia de ardei iute
  • 1 ardei iute verde
  • 1 ardei gras
  • zacusca
  • 1 sfecla
  • 1 ceapa rosie
  • sorici
  • 2 carnati uscati
  • 100 gr. masline verzi
  • 100 gr. masline negre
  • sunca
  • lebar
  • toba
  • mustar

Timp de preparare: 30 de minute

Ne apucam mai intai sa pregatim bulgarasii de branza trecuti prin boia. Luam bucati din crema de branza si le dam o forma rotunda cu ajutorul palmelor. Le trecem apoi prin boia. Din 100 de grame au iesit 8 bulgarasi. Puteti sa ii faceti si mai mici ca sa iasa mai multi.

Ne apucam acum de taiat sunca, lebarul, carnatii si soriciul.

Spalam ceapa, ardeiul gras si ardeiul iute. Eu doar ardeiul gras si sfecla le-am taiat pentru platou.

Incepem sa aranjam acum. Initial am crezut ca platoul va fi prea mic pentru ce am cumparat, dar s-a dovedit numai bun. Puteti decora ca in poza sau puteti personaliza platoul. Oricum, cu siguranta veti surprinde musafirii.

Serviti imediat sau il tineti la frigider si il scoateti cand sosesc mesenii.

Bon appétit!

CategoriesFără categorie
Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.