Este singura salata pe care imi place sa o comand atunci cand ies la restaurant. Ce-i drept nici nu am fost la multe restaurante mai scumpe sau de fite unde sa fie meniul mai divers si bogat.

Am facut putin research si am aflat ca reteta ii apartine unui domn, pe nume Cezar evident, Caesar Cardini mai exact si dateaza din anii ’20. Este azi cea mai faimoasa salata din lume!

Am preparat-o acasa ca sa vad cum iese si chiar a fost foarte gustoasa.Yummy!

Ingrediente

  • 1 ou
  • 1 catel mare de usturoi
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 2 lingurite sos Worcestershire
  • 4-5 ansoa file (eu am pus doar 2 buc. pentru ca nu imi place asa mult)
  • parmezan ras mare
  • 1 salata verde
  • paine alba, fara coaja, taiata cubulete
  • 3 lingurite ulei de masline (plus inca putin pentru prajit)
  • piper proaspat macinat
  •  sare

Timp de preparare: aprox. 10 min.

1. Mai intai fierbem oul. Atunci cand apa a inceput sa dea in clocot, oului ii trebuie aprox. 1 minut ca sa fiarba bine si sa se intareasca. Scoatem oul si il punem in apa rece.

2. Acum pregatim sosul. Daca avem blender punem toate aceste ingrediente: oul, usturoiul pisat inainte, zeama de lamaie, sosul Worcestershire, ansoa si uleiul de masline si dam drumul la blender. La final adaugam piperul proaspat macinat. Sosul trebuie sa iasa mai gros, ca maioneza.

Daca nu avem blender, luam un castron. Punem mai intai usturoiul pisat inainte si ansoa si incepem sa le pisam. Eu am folosit acelasi instrument ca la usturoi.

Adaugam apoi oul, pisam si amestecam. Sosul Worcestershire urmeaza, zeama de lamaie si uleiul de masline. Le adaugam pe rand si amestecam. Piperul il macinam la final peste sos. Mie nu mi-a iesit foarte gros sosul pentru ca nu am putut macina bine toate ingredientele, dar conteaza mai mult gustul. 🙂

3. Painea o prajim in putin ulei de masline pana se rumeneste. Puteti sa o uscam la final intr-un servetel de bucatarie.

4. Salata o spalam si o punem intr-un bol. O putem rupe cu mana sau taia cu o foarfeca speciala de bucatarie. Adaugam crutoanele, sosul si parmezanul ras la final. Se serveste si se mananca imediat pentru ca altfel se inmoaie crutoanele de la sos.

Bon appétit!

Spread the love
  1. Tina says:

    E salata mea preferata! Pacat ca unii exagereaza cu ansoa. Am patit-o sa nu ma pot atinge de ea, pentru ca erau inauntru peste 10 bucati, sarate de ti se strapezeau dintii :))

  2. Onics says:

    si-a mea!!! o comand in fiecare resturant in care ma duc. :)) cea mai buna salata am mancat-o in Brasov. Cand ai drum prin Brasov, iti recomand resturantul Prato cu specific mediteranean. 🙂

  3. @Tina, da nici mie nu imi place asa mult ansoa. Se adauga mai mult oricum pentru aroma, nu sa fie salata de ansoa. 🙂
    @Onics abia am fost in Brasov. Daca stiam ma duceam sigur. Ms de pont! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.