Acesta reteta are origini italiene si am descoperit-o intr-o revista acum multi ani cand eram mica. Mi s-a parut usor de facut pentru varsta aceea, deja stapaneam fiertul si preparatul pastelor.
Este foarte aromata mai ales de la cimbrul care se pune in compozitia pentru snitel dandu-i acestuia o savoare aparte si datorita uleiului de masline plus lamaia stoarsa peste spaghete.
Nu este o combinatie obisnuita, snitel cu paste, dar chiar are un gust bun si mai schimba putin rutina din farfurie, nu credeti?
pentru 2 persoane
pentru snitel
- 4 bucati de piept de pui
- 1 ou
- 100 ml de lapte
- sare si piper
- 200 de gr. de pesmet (atat scria in reteta, nu puneti atat pentru ca este foarte mult, 100 de gr. sunt suficiente)
- 75 de gr. de parmezan (la fel si aici, puteti pune doar jumatate din cantitate)
- 1/2 lingura de cimbru uscat
- piper negru
pentru spaghete
- 160 de gr. de spaghete
- jumatate de lamaie (pentru suc)
- ulei de masline
- sare
- masline verzi si negre
Timp de preparare: aprox.30 de minute
Batem oul putin si adaugam laptele, sarea si piperul. Acesta este primul nostru castron.
In al doilea castron amestecam pesmetul, parmezanul, cimbrul si piperul negru.
Puiul il batem si ne pregatim sa-l trecem prin cele doua castroane. Mai intai prin cel cu ou si apoi prin cel cu pesmet ca sa se poata lipi de pui compozitia.
Punem la prajit snitelul si tinem cam 4-5 minute pe fiecare parte. In momentul in care ne apucam de prajit este bine sa punem si apa pentru spaghete la fiert. Vor fi gata cam in acelasi timp si calde pentru servit.
Cand sunt gata spaghetele le scurgem si le mai punem putin pe foc. Adaugam uleiul de masline si stoarcem putin suc de lamaie. O sa capete o stralucire foarte frumoasa si o aroma mama mia!
Asezam in farfurie si decoram spaghetele cu cateva masline. Servim imediat.
Bon appétit!