3

3 surse video ca să gătiţi mai bine şi profi

Paris Brest Escoffier Online

Suportul video e foarte la modă azi şi mie mi se pare una dintre cele mai directe şi folositoare metode de a învăţa cum să gătesc mai bine. De când am început să lucrez la chef profesionist am căutat acele surse oficiale şi serioase pe care să mă pot baza şi la care să apelez atunci când am nevoie. Lista foarte mare şi lungă se limitează azi la trei surse video de pe Youtube, care sunt foarte profi şi se adresează atât bucătarilor amatori cât şi celor profesionişti. Aceste trei canale de Youtube le folosesc des, mai ales în ultima perioadă, şi le recomand cu drag pentru cei care sunt curioşi cum se găteşte sau prepară ceva de mâncare la un nivel profi.

Să nu se înţeleagă că aceste trei surse sunt singurele pe care le folosesc. Încă citesc multe bloguri, româneşti şi străine, reviste de specialitate, cărţi de reţete şi site-uri culinare. Însă uneori e prea multă informaţie pe lumea asta şi mult zgomot, aşa că cele trei surse menţionate mai sus, pe mine mă ajută să caut repede o reţetă sau o tehnică. Sper să vă ajute şi pe voi. Pentru mine au fost un ajutor de nădejde mai ales la cel mai recent loc de muncă.

1. Escoffier online şi chef Suzie

Cine nu a auzit de Escoffier? Îi datorăm foarte mult acestui chef francez care a scris reţetele pentru cele cinci sosuri de bază în bucătărie, a organizat ierarhic echipa unei bucătării, a organizat modul în care sunt formulate reţetele şi multe altele.

Escoffier online este o şcoală culinară internaţională care predă în engleză, deci videoclipurile sunt uşor de urmărit şi accesibile. Profesorii din videoclipuri nu sunt francezi, dar sunt bucătari profesionişti şi aveţi ce învăţa de la ei. Videoclipurile sunt lungi, vă spun de pe acum. Unul durează cam 30 de minute pentru că demonstraţia culinară este o lecţie înregistrată cu elevii de la şcoală. Elevii sunt activi la curs şi pun întrebări ceea ce ajută pentru că poate aveţi şi voi nedumeriri.

În videoclipurile de gătit, îl veţi cunoaşte pe chef Cesar şi în videoclipurile de cofetărie o veţi cunoaşte pe chef Suzie. Eu şi cu ea am împărţit multe momente împreună. Chef Suzie este ca o bunicuţă mai profi care vorbeşte foarte încet şi clar şi repetă ca să ţină minte şi elevul din ultima bancă. Ambii profesori sunt foarte talentaţi şi profi. Pentru că sunt lungi, videoclipurile poate o să vă plictisească, dar încercaţi să fiţi atenţi până la capăt sau asiguraţi-vă că aveţi timp să vă uitaţi la un curs şi să studiaţi.

Am ales un video cu chef Suzie care mie mi-a plăcut foarte mult şi o reţetă delicioasă şi la modă acum: Paris Brest cu cremă de alune de pădure şi căpşune.

[youtube]https://youtu.be/0Z20r1KCOP4[/youtube]

Şi o reţetă de miel cu chef Cesar.

[youtube]https://youtu.be/M8vSOGGL_m8[/youtube]

Pentru mai multe videoclipuri de la Escoffier online, puteţi vizita site.ul lor, categoria Free Demos.

2. LeCordon Bleu

LeCordon Bleu este cea mai mare academie culinară din lume. Are 50 de şcoli pe cinci continente. Prima şcoală a fost fondată la Paris în 1895.

Canalul Youtube pe care vi-l recomand este american. Oferă videoclipuri scurte şi lungi cu reţete, dar şi tips and tricks. Profesorii sunt diferiţi şi foarte profi.

Reţeta recomandată este de tort de ciocolată fără făină. Un video de 28 de minute care vă trece prin tehnici de coacere, glazing, decoraţiuni de ciocolată, cum să temperaţi ciocolată şi plating. Incredibile cunoştinţe asimilate în aproape jumătate de oră.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=v9m0cWjtP0A[/youtube]

Şi tehnici de piping profesioniste. Fiecare metodă poartă un nume şi are un stil de execuţie diferit.

[youtube]https://youtu.be/EnhVDo8PB0M[/youtube]

3. Rouxbe Online Cooking School

Rouxbe (ROO-bee) este o şcoală culinară online din America, fondată în 2005. Sunt ceva mai moderni în tehnicile de gătire şi pe lângă videoclipurile gratuite pe de Youtube, oferă certificate culinare pentru cine e interesat să gătească cu plante şi cine vrea să se specializeze pe reţete vegane. Mai multe info găsiţi pe site. Reţetele sunt foarte scurte şi nu oferă foarte multe informaţii despre ingrediente sau metode. dar sunt ok pentru cine nu are timp şi nu e interesat de toate aspectele procesului de gătire.

Până căutaţi voi acasă, vă las cu 2 videoclipuri selectate din portofoliul lor:

Reţetă de Creme Anglaise

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=okCr_3T0zE0[/youtube]

Tort de ciocolată

[youtube]https://youtu.be/TDdgYDj_wX4[/youtube]

şi reţeta aici.

Gătiţi mai bine şi profi cu ajutorul acestor surse şi iubiţi ce gătiţi!

Pe curând,

Cristina

P.S. Voi ce surse video online folosiţi? Ce recomandaţi?

CategoriesFără categorie
Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.