5

5 brutării de vizitat în Londra

paine fabrique londraPentru că am scris deja despre 5 cofetării de vizitat în Londra, acum a venit momentului unui top 5 brutării londoneze. Dacă vreţi să ştiţi de unde să cumpăraţi cea mai bună pâine sau cea mai deosebită pâine din Londra, citiţi rândurile de mai jos. Aceste cinci brutării sunt cele pe care le-am vizitat cel mai des, am avut ocazia să fac cursuri de pâine/gogoşi acolo şi le-am testat personal. Da, sunt mult mai multe astfel de magazine în Londra, e plin de brutării din toată lumea, dar momentan am doar 5 pentru voi. Dacă începeţi cu ele, nu o să vă pară rău.

1. Bread Ahead – şcoala de gogoşi 

Bread Ahead Bakery & School, Borough Market, Cathedral Street, London, SE1 9DE

Bread Ahead Seven Dials, 1a Monmouth Street, London, WC2H 9DA

brutaria Bread Ahead LondraSunt două brutării Bread Ahead în Londra: una este în piaţa Borough Market şi funcţionează ca laborator şi şcoală. Nu se poate vizita sau cumpăra pâine de acolo. Se intră doar dacă participaţi la un curs. Au un stand în piaţă unde vând ce produc. E acolo şi în timpul săptămânii, dar mai ales în weekend. E super aglomerat atunci însă!

A doua brutărie este un magazin deschis recent în Covent Garden. De aici, puteţi cumpăra pâine de tot felul: cu maia, ciabatta, baghete, focaccia şi gogoşi. Nu se putea altfel. Să le încercaţi pentru că sunt superbe! Nu am mâncat gogoşi aşa bune până acum. Şi să încercaţi focaccia cu rozmarin şi sare de mare. E foarte gustoasă!

gogosi Bread Ahead Bakery paine Bread Ahead bakeryŞi ceva extra. Am participat la un curs de gogoşi la brutăria din Borough Market şi am învăţat să le fac. Înăuntru e mult spaţiu, personalul e mare şi acest curs de gogoşi îl fac de trei ori pe zi, pe lângă altele. În general, cursurile sunt de o zi sau de câteva ore cu diverse teme: flatbread, bagels, pâine cu maia, French baking, Italian baking, croissante, pizza, Nordic Baking, etc. Vedeţi mai multe pe site-ul lor.

Bread Ahead brutarie Londra brutar Bread Ahead-horz

2. Fabrique – raiul buns-urilor cu cardamom 

8 Earlham Street, London, WC2H 9 RY

brutaria fabrique londra cardamom buns Fabrique LondraFabrique are mai multe brutării în Londra. Eu cel mai des am fost la cea din Covent Garden. E aproape de Bread Ahead. Brutăria e suedeză şi deţine cuptoare de piatră. Pâinea este doar cu maia, nu găsiţi franzele albe sau mai ştiu ce alte porcării. Cel mai popular produs al lor este tot ceva dulce şi anume cardamom buns. Sunt nişte produse de patiserie, din aluat însiropat şi aromat cu cardamom. Sunt ceva special. Mai au şi varianta cu şofran şi scorţişoară.

3. Gail’s – de un am luat reţeta de scones

128 Wardour Street, Soho, London, W1F 8ZL

brutaria Gails Londra brutaria Gails Londra1 brutaria Gails Londra2Şi Gail’s are numeroase brutării în Londra, 34 mai exact. Fac pâine artizanală din 2005. Aici găsiţi peste 30 de feluri de pâine, precum şi pâine cu maia cu diverse adaosuri: măsline, cartofi, usturoi caramelizat, vişine uscate. Mie mi-a plăcut cea cu rozmarin şi cartofi şi cea cu alune şi merişoare. Gail este însă mai mult decât o brutărie. Funcţionează ca un mic restaurant. Puteţi servi mic dejun, prânz, afternoon tea şi ceva de băut. Au şi câteva produse de patiserie, prăjituri şi torturi. Sunt mai extinşi.

4. Nordic Bakery – raiul făinii de secară

55 Neal Street, Seven Dials, Covent Garden, London, WC2H 9PJ

brutaria Nordic Bakery Londra brutaria Nordic Bakery Londra1 brutaria Nordic Bakery Londra2 brutaria Nordic Bakery Londra3La Nordic Bakery am ajuns doar o dată până acum. E de fapt o cafenea/brutărie scandinavă foarte drăguţă care s-a deschis recent în Covent Garden. Aşa se şi promovează: dark rye bread, cinnamon buns, coffee. Aici aproape totul este copt cu făină de secară de la pâine la dulciuri. Eu am încercat un dark rye blueberry muffin săţios cu o aromă foarte intensă. Sanvişurile arătau foarte interesant şi aveau multe sortimente de peşte de la hering, la somon la creveţi. Clar dulciurile mi-au făcut cel mai mult cu ochiul pentru că arătau delicios şi mi-a plăcut noutatea lor. Data viitoare încerc sigur un cinnamon bun! Au patru brutării în Londra.

5. E5 Bakery – cea mai tare brutărie plus curs de pâine

Arch 395, Mentmore Terrace, London, E8 3PH

brutaria E5 Bakery LondraSituată sub staţia de overground London Fields, brutăria E5 este una dintre cele mai cunoscute din Londra. Am ajuns aici datorită serviciului pentru că am făcut un curs de pâine plătit de companie. O zi liberă frumoasă, dar şi obositoare. Brutăria e deţinută de un israelian pasionat de pâine, care conduce acest loc minunat împreună cu un asociat. Pâinea e bunul lor cel mai de preţ, dulciurile sunt cam fade şi nu m-au impresionat deloc. Fac prea multă pâine zilnic aici, dar se vinde!! Nu cred că aruncă nimic pentru că e prea bună şi lumea îşi comandă pâinea, nu doar vine să cumpere. Ce m-a impresionat este că aici, au propria moară de piatră şi folosesc făina proaspăt cernută ca să facă pâine. Lângă brutărie este un magazin, Millhouse Shop, unde vând această făină plus alte produse şi ustensile pentru un brutar amator. Genial!

Aici am făcut un curs de o zi de pâine cu maia. Mi-am încercat talentul la bagels, ciabatta şi pâine de secară. Am frământat şi copt ca un profesionist. Cursul este foarte profi şi bine organizat. Am aflat multe informaţii despre pâine, am testat patru reţete diferite şi am plecat acasă cu multă pâine. Este un curs pe care îl recomand din suflet.

brutaria E5 Bakery Londra1 brutaria E5 Bakery Londra2-horz brutaria E5 Bakery Londra4-horz paine E5 brutarie.2JPGDacă mai ştiţi şi alte brutării din Londra, lăsaţi aici un comentariu! Mulţumesc!

Pe curând,

Cristina

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.