Acu’ ceva timp m-am apucat de plantat busuioc. In piata nu se gaseste proaspat decat in anumite perioade ale anului iar in magazine nici nu mai zic, e doar la pachet, uscat si fara gust.
Nimeni nu credea ca o sa creasca, nici eu nu eram asa sigura la prima mea incercare, dar uite ca am crescut si le-am aratat eu lor! (la busuioc ma refer aici, nu ma mine :D)
Il tin la soare, il ud in fiecare zi, il oblig la auditii muzicale sa se simta si el bine si chiar am prins drag de el.
Cu un pliculet cumparat din piata, pamant de flori si un ghivechi m-am ales cu o minunatie. Acum trebuie sa mai astept sa creasca putin, il replantez, 3-4 max. fire intr-un singur ghiveci si il pot folosi la diverse retete.
Merge foarte bine mai ales la salata de rosii cu mozzarella si ulei de masline. Un deliciu pentru un alt post.
cand ai spus “cultiv plante” ma asteptam sa gasesc total altceva aici 😀
Imi pare rau sa te dezamagesc atunci. Nu suntem in Weeds, ci in Bucataria Cristinei. Eu plantez busuioc 😀
Am incercat si eu anul trecut smecheria insa cresteau ca cel din imagine apoi se mucegaiau sau se uscau. Tu n-ai avut probleme? 🙂
Buna Bogdan. 🙂 Eu nu am avut probleme si chiar m-am mirat pentru ca stiam ca este o planta sensibila si e posibil sa nu prinda. In gradina creste mai bine intr-adevar. Busuiocul a crescut, dar nu tine mult: din primavara pana in toamna. Abia spre final a inceput sa se usuce si l-am cules. La primavara trebuie sa replantez. Nu mai am plicul, dar cand mai cumpar iti spun firma. Poate merge data viitoare.