Canape-urile sunt o mâncare de dimensiuni mici, de obicei decorativă care se consumă dintr-o îmbucătură. Sunt foarte bune de servit ca aperitiv fiind un fingerfood delicios. Acum puteți prepara și voi acasă și savura în loc de alt snack food mai nesănătos. Sunt atâtea variante de canape-uri încât aveți de unde alege dacă nu sunteți fani pește sau somon. Puteți folosi orice fel de pâine, indicat mai de calitate și prăjită puțin, cu brânză, prosciutto, diferite legume, pateu, etc. Este alegerea voastră.
Ingrediente
- 3 felii de pâine crocantă de secară (se găsește la pachete de 275 de gr. în supermarket)
- 1 pachet de somon afumat feliat
- 1 castravete
- 1 iaurt grecesc
- mărar sau mentă
- ulei de măsline
- puțină zeamă de lămâie
- 1 cățel de usturoi
- sare
Timp de preparare: aproximativ 45 de minute (30 de minute stă sosul tzatziki la frigider)
Începem cu sosul tzatziki. Spălăm castravetele și îl decojim. Apoi scoatem sâmburii. Aceștia trebuie îndepărtați pentru că altfel schimbă textura sosului.
Radem castravetele foarte fin sau îl tocăm foarte mărunt și îl sărăm puțin. Îl ținem într-o strecurătoare câteva minute până mai dă drumul la suc. Nu trebuie să fie apos pentru să și sosul o să devină mushy. La final îl ștergem cu un prosop de bucătărie și îl turnăm într-un castron potrivit.
Adăugăm puțin ulei de măsline și iaurtul. Asezonăm cu usturoiul zdrobit și tăiat mărunt și mărarul tocat fin. La final stoarcem puțin suc de lămâie. Îl ținem la frigider timp de 30 de minute. Se poate și mai puțin. Trebuie să se răcească și să lăsăm timp ca toate ingredientele să se cunoască.
Acum luăm fiecare felie de pâine. Cele cumpărate de mine erau mai lungi și le-am dat pe jumătate.
Punem tzatziki pe fiecare și apoi câteva bucăți de somon. Decorăm cu fire de mărar.
Bon appétit!