DSC_0116

DSC_0120

Rața merge bine cu portocale, puiul cu alune, porcul cu fructe confiate iar tonul cu … piersici. Da, și se completează atât de bine cele două gusturi încât dacă nu ați ști că această fajita conține piersici, nici nu v-ați da seama. Este o gustare rapidă, un prânz pe care îl puteți lua la pachet sau o cină fără bătăi de cap.

Secretele unei fajita foarte bune constau în anumiți pași pe care trebuie să-i urmați și echilibrul dintre ingrediente și texturi. Înainte de toate trebuie să încălziți tortilla pe care urmează să o umpleți pentru că altfel se poate rupe sau crăpa. După aceea trebuie să o umeziți cu un strat de sos ca să nu rămână uscată. Dacă preparați ceva dulce puteți turna sosul pe deasupra. Ingredientele din umplutură trebuie să fie complementare în ceea ce privește gustul și textura, spre exemplu carne cu o salată crocantă sau fructe fierte cu alune/nuci. 

Cu ajutorul tortillas se pot prepara burritos, fajitas, chimichangas, enchiladas, flautas și quesadillas. Ceea ce diferă este modul în care sunt rulate, preparate și umplute.

Pentru această fajita nu vă trebuie multe ingrediente și vă garantez că o să vă placă. După ce încercați puteți crea orice fel de combinație doriți pentru că atunci când vine vorba despre fajita nu există limite.

Ingrediente

  • 2 tortilla
  • o conservă de ton
  • maioneză
  • salată verde
  • câteva felii de piersică

Timp de preparare: 5 minute

DSC_0007

DSC_0026

Punem o tigaie la încălzit. Așezăm o tortilla în tigaie și ținem pe fiecare parte câteva secunde cât să se încălzească. Așezăm pe o farfurie și întindem un strat de maioneză. Apoi presărăm bucățile de ton, bucățile de salată și feliile de piersică.

DSC_0038

DSC_0045

Ridicăm mai întâi partea de jos până la mijloc și apoi rulăm celelalte două părți spre centru. Fajita rămâne deschisă la un capăt. Puteți servi pe o farfurie sau într-un mod mai creativ, la pahar. Cu siguranță așa vă veți surprinde invitații.

DSC_0059

Înfășurați partea de care țineți cu un servețel ca să vă fie mai ușor să mâncați și serviți pe loc. Sunt bune calde. Dacă le pregătiți pentru mai târziu le puteți încălzi la cuptor, în cuptorul cu microunde sau chiar în tigaie din nou. 🙂

DSC_0146

Bon appétit!

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.