Este foarte ușor să te îndrăgostești de mâncare atunci când gătești în stil italian. Ingredientele proaspete și combinațiile simple parcă sunt făcute să încânte atât papilele gustative cât și privirea. Luați o pauză binemeritată azi și pregătiți un mic festin colorat și sănătos. Cu ocazia asta poate vă veți îndrăgosti și nu de cineva ci de mâncare. Uneori este exact ceea ce avem nevoie și nimic mai mult.
Ingrediente
- 2 roșii medii
- mozzarella
- cimbru uscat
- măsline negre
- usturoi
- 2 felii de pâine
- frunze de rucola (plantă care crește în bazinul Mediteranei și se folosește la salate; in română se numește voinicică)
- ulei de măsline
- sare
- piper
Timp de preparare: 15 minute
Începem cu roșiile pe care le spălăm și tăiem. Doar partea de sus și apoi cu o linguriță scobim miezul. În locul lui vom pune bucăți de mozzarella.
Presărăm sare, ulei de măsline și punem înăuntru bucăți de mozzarella. Deasupra presărăm cimbru uscat și sare.
Le băgăm în cuptul preîncălzit timp de 15 minute.Trebuie să se înmoaie roșiile și să se topească mozzarella. În acest timp pregătim o pasta de măsline. Tocăm mărunt măslinele negre și le apăsăm cu o furculiță. Se poate folosi la fel de bine și un pistil. Adăugăm usturoiul tăiat mărunt și puțin ulei de măsline.
Cele două felii de pâine le prăjim pe grătar. Câteva minute pe ambele părți.
Când sunt gata roșiile le scoatem din cuptor și le lăsăm puțin la răcit. Acum ne putem apuca de montarea farfuriei.
Într-o parte așezăm cele două felii de păine prăjită peste care turnăm ulei de măsline și apoi aranjăm frunzele de rucola. Au un gust puternic, aduc a nuci și sunt amărui, dar foarte bune. Presărăm piper proaspăt măcinat. Aranjăm roșiile lângă și apoi pasta de măsline. Se va devora totul foarte repede, vă promit!
Bon appétit!