Scones sunt o mini prăjitură sau pâinică. Deși conțin zahăr se pot mânca și cu altceva în afară de dulceață sau gem. Sunt o gustare drăguță de servit împreună cu ceaiul de la ora 5. Cel puțin așa obișnuiesc englezii. Noi le putem savura în orice moment al zilei pentru că sunt delicioase oricum.
Ingrediente
- 250 gr. făină
- 1 lingură praf de copt
- 30 gr. zahăr
- un vârf de sare
- 150 de gr. iaurt
- 1-2 linguri de lapte (opțional)
- 60 gr. unt la temperatura camerei
Timp de preparare: aproximativ 35 de minute
Trecem prin sită făina. Amestecăm într-un castron toate ingredientele uscate (făina, praful de copt, zahărul și sarea) cu un tel.
Adăugăm unul moale și iaurtul. Amestecăm ușor cu mâinile și nu pentru mult timp, ci până se combină toate ingredientele și se poate întinde aluatul.
Dacă este prea uscat mai adăugăm 1-2 linguri de lapte. Dacă este prea umed, mai adăugăm făină. Trebuie să fie moale și să nu se lipească de mâini.
Presărăm făină pe suprafața de lucru și întindem aluatul. Trebuie să fie mai gros, nu foarte subțire. Cu forme de fursecuri tăiem aluatul. Eu am făcut și ☆steluțe☆ iar pentru forma rotundă am folosit un pahar. Nu uitați să treceți prin făină și formele ca să nu se lipească aluatul de ele. Tăiem până rămânem fără aluat.
Băgăm tava cu hârtie de copt și aluatul de scones în cuptorul preîncălzit la 200 de grade. În 20-25 de minute sunt gata. Trebuie să fie maronii la suprafață.
Când sunt gata, le lăsăm la răcit puțin.
Pregătim untul și dulceața. Puteți alege de care vreți. Tăiem pe jumătate scones-urile și le ungem cu unt și apoi cu dulceață.
Și acum mâncăm. 🙂
Bon appétit!
Pingback:Scones britanice simple cu gem de zmeură şi clotted cream | Anason cu lapte