Duminica de dimineata. Ma trezesc, ma spal pe fata, pe dinti si raman in pijamale. Dau drumul la muzica, ceva linistit si relaxant, jazz, si incep sa ma gandesc la meniul de dimineata. Parca am pofta de ceva dulce. Cereale mananc aproape zilnic asa ca mai renunt la ele in weekend. De ceai negru nu am nevoie ca sa fiu in priza, e duminica. Azi aleg lapte, un pahar, rece.
Ca mic dejun aleg o portie mare de friganele pufoase si calde, preferatele mele cand eram mica. Asa ca ma apuc sa prepar. Pe fundal ruleaza Diana Krall cu “Peel Me A Grape” ♫♪♫♫♪♪♫♪♫.
- 1 paine impletita cu mac (e mai bine ca painea sa nu fie foarte proaspata pentru ca e prea moale)
- 1 ou (2 daca vreti mai mult de 3-4 felii)
- lapte (aprox. un pahar)
- miere
- zahar
Timp de preparare: aprox. 15 min.
1. Mai intai iau oul si il bat intr-un castron cu furculita. Trebuie batut bine. Adaug laptele si amestec.
2. Iau feliile de paine si le trec prin amestecul de mai sus. Doar le inmoi putin, nu trebuie sa fie imbibate de lapte si ou.
3. Pun o tigaie pe foc si astept sa se incinga. Aduag putin ulei. Pun 2 felii de paine si le las aprox. 2 minute pe fiecare parte. Cand sunt gata le iau de pe foc.
4. Pentru servit aleg miere si zahar. Azi vreau sa fie foarte dulci. Presar si ornez.
Bon appétit!
primul mic-dejun dupa ce scap de dizertatie, vreau sa fie la tine, imi fac apoi blog special pentru a povesti experienta. Arata delicios si friganelele sunt o minune
:)))) Esti o draguta Teo! Te astept cu drag sa gatim impreuna. 🙂
Ah, friganelele erau si preferatele mele cand eram mica! Chiar mi-ai facut pofta, asa ca prima data cand prind un aragaz imi fac si eu! >:D<
numai asta imi facea mama cand eram acasa <3
Vad ca nu sunt singurul copil care se bucura de friganele. 🙂