Pentru reteta asta mai intai luati muffins pe care le-ati facut deja cu ajutorul retetei anterioare si puneti-va pe glazurat! Ingredientele sunt putine, ieftine si usor de amestecat. Intr-adevar aveti nevoie de mixer, fara nu-mi dau seama cum s-ar putea prepara din pacate. Eu am facut o investitie care pe termen lung chiar merita pentru ca la creme si dulciuri in general avem nevoie de el.
Cum ziceam, sa ne punem pe glazurat! 🙂
Ingrediente
pentru 12 muffins
- 56 gr. de unt la temperatura camerei
- 1 cana si jumatate de zahar pudra (o sa fie foarte dulce, am avut un soc atunci cand am gustat prima oara)
- 2-3 linguri de lapte
- jumate de lingurita de extract de vanilie
- colorant alimentar (sau nu, depinde de ce parare aveti despre asa ceva; eu am vrut sa incerc)
- prostioare pentru decorat (eu am cumparat betisoare colorate, se mai gasesc si bomboane, puteti rade si ciocolata – la asta nu m-am gandit pana acum….)
Aditional – cacao pentru a colora glauzura
Timp de preparare: aprox. 5 minute
Punem mai intai untul intr-un bol mare si batem la viteza mica pentru 30 de secunde, dupa care oprim mixerul si adaugam zaharul pudra, laptele si vanilia. (da, acolo in spate este reteta scrisa de mana :)) )
Amestecam la viteza redusa timp de un minut pana se incorporeaza zaharul. Treptat marim viteza la mediu si batem pana se deschide glazura la culoare si devine pufoasa, peste un minut. Daca la final glazura este prea rigida mai adaugam putin lapte. Se poate pune la frigider ca sa se intareasca sau daca serviti imediat doar intindeti-o peste muffins.
Ca sa coloram punem in cateva castroane separate putina glazura si adaugam colorantul. Eu am reusit sa gasesc in magazine, dupa lungi cautari, doar galben si rosu. Nu prea am fost incantata de rosu asa ca am pus mai putin si mi-a iesit roz. 🙂
Nu puneti mult colorant pentru ca se inmoaie foarte tare si dupa curge pe langa briose. Mie mi s-a intamplat. Intindeti putina glazura deasupra cu un cutit de paine sau ceva plat si apoi presarati betisoarele colorate sau ciocolata rasa sau lasati-le asa simple. Oricum, o sa arate foarte bine si o sa fie foarte gustoase.
Bon appétit!
Sfat: eu am folosit in loc de colorant, cateva bucatele de zmeura si a iesit perfect<3
Buna Leu. Multumesc pentru comentariu si pentru sfat. Este o idee foarte buna si sanatoasa. 🙂
o intrebare…se bate untul chiar asa de mult…30 de minute?
Buna Deea. Nuuu, sunt de fapt 30 de secunde. Imi cer scuze, acum am vazut greseala mea. Cred ca mi-a scapat cand am scris si iti multumesc pentru observatie. Am modificat. La timpul total scrisesem 5 minute si oricum n-avea cum sa fie atat de mult. 🙂