Iar am fost pe la targuri culinare. 😀 Este a doua activitate delicioasa pe care imi place sa o fac, dupa gatit. De la aceste targuri ma pot inspira, imi vin idei, cunosc oameni, aflu informatii despre produse romanesti si straine noi, fac poze, ma documentez, fac cumparaturi, imi pregatesc urmatoarele retete si cel mai important, mananc! Uneori chiar prefer sa mai iau si eu o pauza si sa mananc gatit de altii. 😀

Weekendul trecut mi-am propus sa ajung la doua targuri, Targul Anual Rodfest Trei Bostani in Piata de Gros Berceni si la Targul de Toamna cu Dichis de la Muzeul Taranului Roman.

La primul am ajuns sambata de dimineata, deci chiar in prima zi. Drumul pana acolo a fost o adevarata aventura pentru ca nu stiam unde trebuie sa ajung exact, nu mai fusesem. Dupa ce am asteptat autobuzul aproape 40 de minute am plecat la drum. Am ajuns in the middle of nowhere aproape de un camp si fabrici prin jur. Destul de ciudat si departe incat sa nu-mi doresc sa mai ajung pe acolo in curand. Nu mi s-a parut o locatie inspirata pentru ca este prea greu de ajuns si chiar daca ai masina, se face ceva pana acolo. Nu stiu cate persoane vor sa piarda atata timp in weekend ca sa ajunga pana acolo, sa se plimbe si sa se mai si intoarca. In fine, asta este discutabil.

Am inceput sa caut targul si am vazut pana la urma spatiul amenajat pentru el, cu o scena mare, urmau si concerte si spectacole, dar pe mine ma interesa partea de mancare. Nu a fost asa grozav. Sa va povestesc. Cel mai frumos stand de acolo era cu mancare si produse traditionale din Maramures. Frumos amenjat, reprezentantele imbracate traditional, mancare buna si chiar la preturi foarte bune (placinta cu branza, marar si ceapa si cu nuca 2 lei si portia de sarmale cu mamaliga 5 lei – ghiciti ce am mancat eu la pranz 😉 ), mancarea era gatita acolo. S-a facut coada imediat si chiar am observat la targuri ca standurile unde se gateste si exista mancare proaspata vine cel mai mult lumea. Din pacate unde sunt borcane si mancare ambalata nu e asa coada. Poate este un aspect de luat in considerare.

Incepand sa ma plimb si pe la alte standuri am vazut unul cu produse traditionale din Moldova, oale si ulcele pentru gatit si servit mancarea, plante pentru ceaiuri, cocosei acadea (mai tineti minte?), dulceturi, siropuri, legume si fructe si desigur standul nelipsit de mici si gratare de unde fumul ajungea pana la ceruri.

Per total eu nu am fost impresionata pentru ca erau putine standuri, putini oameni, oferta de produse mica, nu era amenjat intr-un mod atragator, nu prea aveai ce sa faci pe acolo pe scurt iar tot timpul ma intrebam unde sunt bostanii? Pe de alta parte, mi-am dat seama ca fiind totusi acolo de dimineata – aproape pranz poate de aceea nu era asa multa lume. Urma sa fie si un program de 2 zile plin cu activitati de dimineata pana seara si pentru astfel de targuri ca sa prinzi tot trebuie sa stai toata ziua sau macar sa te duci direct la acele momente care te intereseaza. Spre exemplu imi pare rau ca nu am vazut concursul “Cine sculptează cel mai bine bostanii” anuntat de organizatori, dar fara ora la care va avea loc. Aici poate trebuia stabilit un program.

La final am vazut si bostanii, erau ascunsi prin gardina, si le-am facut cateva poze. Mi-au placut!

Acum va las cu targul in imagini. Enjoy. 🙂



Despre al doilea targ, cel de la Muzeul Taranului Roman, detalii si poze in postul urmator. 🙂

CategoriesFără categorie
Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.