Ca de fiecare dată de sărbători se gătește prea mult. De Paște întotdeauna mai rămâne friptură, drob, ouă și chiar cozonac. Mai bine să fie decât să nu ajungă. Ce facem însă cu aceste „resturi”? Eu cu friptura de curcan rămasă am pregătit un hamburger numai bun pentru luat la muncă sau la un picnic (pentru ocazia asta însă faceți mai mulți ca să se bucure și prietenii :)). Puteți folosi, în afară de carne, orice doriți pentru umplutură. Asta este partea frumoasă și astfel fiecare hamburger poate fi personalizat. Dacă nu aveți idei sau timp să căutați, aruncați o privire mai jos. Spor!
Ingrediente
- 1 chiflă de hamburger cu susan
- fâșii de friptură de curcan sau porc
- muștar Dijon sau muștar dulce
- 2 frunze de salată
- 1 ceapă verde
- 1 roșie
- 2-3 castraveți murați mici
Timp de preparare: 10 minute
Mai întâi spălăm roșia, ceapa verde și salata bine. Tăiem roșia și ceapa rondele. Tăiem castraveții murați fâșii foarte subțiri.
În timpul acesta punem la încălzit un grătar și prăjim puțin chifla de hamburger tăiată pe jumătate.
Începem să asamblăm hamburgerul nostru. Pe ambele părți eu am întins muștar ca pâinea să nu fie uscată.
Apoi așezăm cele două frunze de salată împreună cu fâșiile de carne și rondelele de ceapă verde.
Urmează rondelele de roșii și castraveții murați.
Punem a doua felie de pâine deasupra și gata hamburgerul.
Bon appétit!