M

Mămăligă la grătar cu roşii coapte şi mozzarella

DSC_0116

Mi-era dor de mămăligă şi cu noua mea carte de la Books Express, Ultimate Home Cooking a lui Gordon Ramsay, m-am apucat de treabă. Cartea este, pur şi simplu, perfectă şi adorabilă. Eu îl admir foarte mult pe Ramsay ca bucătar şi sunt îndrăgostită de emisiunea lui Ultimate Cooking Course. Am învăţat de acolo mai mult decât la cursul de bucătar. Omul este genial şi are un mod de prezentare al reţetelor şi informaţiilor foarte simplu şi la obiect, care mă încântă peste măsură. Reţeta asta este şi ea simplă şi gustoasă, iar eu am pregătit versiunea mea: cu mozzarella în loc de brânză de capră, cu cres în loc de busuioc. Asta pentru că vreau să vă arăt că nu totul trebuie să fie ca în poze, puteţi aranja cum vreţi preparatul şi, mai ales, puteţi să improvizaţi dacă nu aveţi toate ingredientele.

Vreţi să faceţi şi voi acasă?

DSC_0071

Ingrediente

(2 persoane)

200 gr. mălai
1 l apă
o mână de roşii cherry
1 bucată de mozzarella
oţet balsamic
ulei de măsline
2 căţei de usturoi
cimbru
1 lingură zahăr
sare
piper
cres pentru decor

Timp de preparare: 1h 30 minute

colaj1

Punem apa la fiert cu puţină sare şi ulei de măsline. Odată ce a fiert, turnăm mălaiul în ploaie şi amestecăm. Mămăliga e gata în 30-40 de minute şi trebuie să amestecăm în ea din când în când şi să o lăsăm să fiarbă la foc mic. Când e gata, o turnăm într-o formă dreptunghiulară sau de alt fel, care a fost unsă înainte cu puţin ulei. Acoperim mămăliga şi o lăsăm la răcit, 20-30 de minute.

Apoi, încingem tigaia-grătar. Tăiem bucăţi din mămăligă, le dăm cu sare şi piper şi puţin ulei. Le rumenim bine si le scoatem pe o farfurie.

Între timp, punem într-un mic vas termorezistent roşiile cherry, spălate şi înţepate, stropite cu ulei de măsline, oţet balsamic, usturoiul tocat mărunt, cimbru după gust, zahăr, sare şi piper. Le coacem timp de 10 minute sau până se înmoaie.

Aşezăm roşiile peste mămăligă şi rupem bucăţi din mozzarella pe care le punem peste preparat. Turnăm sucul care rămâne de la roşii. Mai picurăm puţin oţet balsamic şi decorăm cu cres.

1

DSC_0213

2-4-1

Bon appétit!

P.S. Mulţumesc Books Express pentru cadoul frumos!

CategoriesFără categorie
Spread the love
  1. Andreea says:

    Am si eu cartea si intr-adevar e de neratat. Am facut deja cateva retete (salata de morcovi cu portocale e deosebita) si vreau sa o incerc si pe asta. Mi-a facut cu ochiul de cand am vazut-o in emisiune :).

  2. Pingback:Mamaliga cremoasa cu lapte de cocos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.