Am prins gustul midiilor recent şi am mai făcut o reţetă cu aceste fructe de mare delicioase. O recomand pentru momente de răsfăţ şi poftă de ceva mai deosebit. Eu am mâncat vreo 20 de bucăţi odată şi tot mai voiam! Sunt simplu şi rapid de preparat, dar şi mai simplu de mâncat iar cu un pahar de vin roşu, masa se poate transforma într-o cină romantică în doi şi o experienţă de neuitat.
Şi ca să nu uit, la mulţi ani tuturor de 1 decembrie! Să petrecem frumos şi cu masa plină!
Ingrediente
500 gr. midii proaspete sau congelate
1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
2 linguri ulei de măsline
1 căţel de usturoi tocat mărunt
50 gr. pesmet
25 gr. parmezan
sare
piper negru proaspăt măcinat
Timp de preparare: 35 minute
Dacă folosim midii congelate, mai întâi le lăsăm la decongelat şi apoi le spălăm. Dacă avem midii proaspete, le spălăm bine cu apă rece şi le punem la fiert într-o cratiţă cu puţină apă clocotită. Acoperim şi fierbem 5 minute. Le scoatem într-un castron şi păstrăm zeama. Midiile care nu s-au deschis, le aruncăm. Desfacem midiile de tot şi păstrăm doar partea cu carne. Le lăsăm deoparte, cât timp preparăm umplutura.
Într-un castron, amestecăm pesmetul, parmezanul, usturoiul, pătrunjelul, uleiul de măsline, sare şi piper. Turnăm şi puţin din lichidul strecurat în care au fiert midiile şi amestecăm până ce obţinem o compoziţie nici prea lichidă, nici prea uscată. Trebuie să fie cremoasă.
Umplem midiile cu compoziţia de mai sus cu ajutorul unei linguriţe. Le aşezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le băgăm în cuptorul preîncins, timp de 10-15 minute. Trebuie să se gratineze frumos. Servim midiile calde. Cu un pahar de vin roşu.
Bon appétit!