De curând mi-am susținut dizertația cu tema identitate și alimentație cu accent pe cultura indiană. De aici și inspirația pentru această rețetă. Deși nu am fost în India încă, speranță există, îmi place foarte mult bucătăria indiană. Probabil că nu vă gândeați că milkshake-ul poate fi servit și în variantă indiană, dar combinațiile sunt infinite când vine vorba de mâncare mai ales în ziua de azi când culturile interacționează mai mult ca oricând între ele. Acest milkshake poate fi unul dintre rezultatele acestui proces. Ingredientele și condimentele sunt deosebite iar împreună creează o băutură light și foarte aromată.
Ingrediente
- o mână de migdale
- 6 curmale
- 3 pahare de lapte
- un plic de șofran de 12 gr.
- un vârf de linguriță de cardamom măcinat
- apă fierbinte
Timp de preparare: 10 minute
Migdalele și curmalele trebuie puse în castroane cu apă fierbinte pentru câteva minute. În modul acesta putem decoji migdalele iar curmalele se umflă și se înmoaie.
Înainte să adăugăm șofranul trebuie să-l dizolvăm în puțină apă fierbinte. Așa eliberează toată aroma lui.
Turnăm în blender migdalele, curmalele, laptele și condimentele. Mixăm bine de tot câteva minute.
Și gata milkshake-ul! 🙂 Serviți pe loc sau țineți la frigider. Chin chin și bon appétit!
Lapte de vaca se pune, nu? ma refer la cele 3 pahare din reteta 🙂
Bună Daniela. Se poate pune orice fel de lapte. Eu am folosit aici de vacă, dar poţi încerca şi cu lapte de midgale, de cocos, de nuci, etc. Spor! 🙂