Cum n-a mai venit sfârșitul lumii am trăit ca să pot prepara acești biscuți minunați: cantucii. Făcuți după o rețetă italiană a unui fost cofetar, am reușit să mă bucur de o gustare crocantă, dulce și gustoasă. Pentru că sunt totuși biscuiți și sunt mai tari, ei se mănâncă de obicei înmuiați în ceai sau cafea. Un mic dejun pe fugă sau o gustare între mese? Voi alegeți. 🙂
Ingrediente
- 400 gr. făină
- 2 pachete zahăr vanilat
- 1 pachet praf de copt
- 250 gr. zahăr tos
- 3 ouă
- coajă de la o portocală / lămâie
- 150 gr. migdale / nuci / cubulețe de ciocolată / mix din toate
- o linguriță de miere
- un vârf de sare
Timp de preparare: aproximativ 50 de minute
Mixăm cele 3 ouă cu zahărul într-un castron.
Până devin pufoase și zahărul nu s-a topit de tot.
În alt castron amestecăm făina cu zahărul vanilat, praful de copt, sarea, mierea și coaja de portocale.
Vărsăm în primul castron și amestecăm cu o lingură de lemn apoi cu mâna ca să se îmbine tot.
Și iese așa. Un aluat tare și ferm.
Vărsăm migdalele întregi peste și le încorporăm bine în cocă cu mâna. Am încercat și cu nucă; sunt foarte buni.
Punem coca pe masa presărată cu făină și rulăm puțin cu ambele mâini. O împărțim în 4.
Rulăm apoi fiecare bucată în parte. Le așezăm într-o tavă cu hârtie de copt și le ungem cu ou bătut. Păstrați o distanță între ele pentru că se vor lăți și nu e bine să se lipească una de cealaltă.
Le ținem la cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute la 190 de grade. Le scoatem și le tăiem oblic cu un cuțit de pâine zimțat. Cu grijă pentru că ard. O să se vadă foarte frumos migdalele acum.
Le așezăm (înghesuim) înapoi în tavă. Ținem la cuptor la 180 de grade timp de 10 minute. Acum se vor usca și vor deveni biscuiți.
Îi păstrați într-un borcan sau orice alt recipient de sticlă. Se țin bine și o săptămână. Cu cât sunt mai tari, cu atât sunt mai buni. Serviți înmuiați în ceai sau cafea.
Bon appétit și un Crăciun fericit!
P.S. Cei pe care i-am preparat cu nucă au ajuns la Andreea, mă bucur că ți-au plăcut, care le-a făcut și o poză frumoasă. Mersi! 🙂
delicioase….le recomand:*:*
Buna Liana! :*:* Mersi si ma bucur ca am impartit cateva alaturi de un ceai cald si voie buna. Te mai astept pe la mine. 🙂