Nimic nu se compară cu o salată fresh de legume, chiar și iarna. Sunt atâtea legume care se pot prepara în perioada asta, pentru o salată, la cuptor sau mâncate așa crude drept gustare. Morcovii vă plac? Ar trebui pentru că sunt plini de vitamine printre care și vitamina A care face foarte fine la vedere. 🙂 Deci puneți-vă pe ronțăit!
Ingrediente
- 7-8 morcovi dulci de mărime medie
- 3 căței de usturoi
- ardei iute uscat și mărunțit (se găsește la Plafar la punguțe de 45 gr.)
- jumătate de legătură de pătrunjel
- oțet din vin alb
- ulei de măsline
- sare
Timp de preparare: 20 de minute
Punem apă cu sare la fiert într-o oală. Curățăm morcovii de coajă și tăiem capetele.
După ce dă apa în clocot adăugăm morcovii întregi și așteptăm să dea din nou în clocot. Apoi dăm focul foarte încet și tinem morcovii în apă aproximativ 16-17 minute. Morcovii nu trebuie să fie cruzi și nici prea moi. Nu-i facem piure. Îi mai gustați din când în când.
Scoatem și lăsăm puțin la răcit.
Între timp tăiem usturoiul feliuțe sau cubulețe mici și mărunțim pătrunjelul.
Tăiem morcovii rondele.
Turnăm oțet peste ei și ametecăm încontinuu 1-2 minute maxim pentru că după o să aibă un gust prea puternic de oțet. Scurgem oțetul și adăugăm uleiul de măsline, usturoiul, pătrunjelul și ardeiul iute după gust. Amestecăm.
Cu cât stă mai mult la frigider, cu atât devine mai bună. Este super mai ales a doua zi, dar o puteți mânca și după câteva ore. Lăsați timp ca ingredientele să se cunoască și să se îmbine frumos.
Bon appétit!
Trebuie sa fie foarte buna salata, chiar maine o voi incerca fiindca nu vreau sa ezit nici o ocazie sa consum morcovi. 🙂
iii :D. Mă bucur să aud asta. Ţi-a plăcut?