DSC_0140

Nimic nu se compară cu o salată fresh de legume, chiar și iarna. Sunt atâtea legume care se pot prepara în perioada asta, pentru o salată, la cuptor sau mâncate așa crude drept gustare. Morcovii vă plac? Ar trebui pentru că sunt plini de vitamine printre care și vitamina A care face foarte fine la vedere. 🙂 Deci puneți-vă pe ronțăit!

Ingrediente

  • 7-8 morcovi dulci de mărime medie
  • 3 căței de usturoi
  • ardei iute uscat și mărunțit (se găsește la Plafar la punguțe de 45 gr.)
  • jumătate de legătură de pătrunjel
  • oțet din vin alb
  • ulei de măsline
  • sare

Timp de preparare: 20 de minute

DSC_0022

Punem apă cu sare la fiert într-o oală. Curățăm morcovii de coajă și tăiem capetele.

DSC_0023

După ce dă apa în clocot adăugăm morcovii întregi și așteptăm să dea din nou în clocot. Apoi dăm focul foarte încet și tinem morcovii în apă aproximativ 16-17 minute. Morcovii nu trebuie să fie cruzi și nici prea moi. Nu-i facem piure. Îi mai gustați din când în când.

DSC_0050

Scoatem și lăsăm puțin la răcit.

DSC_0085

Între timp tăiem usturoiul feliuțe sau cubulețe mici și mărunțim pătrunjelul.

DSC_0057

Tăiem morcovii rondele.

DSC_0100

Turnăm oțet peste ei și ametecăm încontinuu 1-2 minute maxim pentru că după o să aibă un gust prea puternic de oțet. Scurgem oțetul și adăugăm uleiul de măsline, usturoiul, pătrunjelul și ardeiul iute după gust. Amestecăm.

DSC_0103

Cu cât stă mai mult la frigider, cu atât devine mai bună. Este super mai ales a doua zi, dar o puteți mânca și după câteva ore. Lăsați timp ca ingredientele să se cunoască și să se îmbine frumos.

DSC_0119

Bon appétit! 

CategoriesFără categorie
Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.