Continuăm rețetele cu legume. Nu știu de ce, dar în ultima perioadă nu mai simt nevoie să mănânc carne sau mănânc foarte rar. Primele rețete pe care doresc să le prepar, cele care îmi vin în mine sau sunt pe listă, sunt cu legume sau necesită dospire pentru că am realizat că ador să fac pâine. Asta aș face toată ziua. Pe lângă subiect. Ce mai ador: muffins, de toate felurile. Mi-am cumpărat recent o carte cu rețete “75 best-ever muffins”. Este divină și am cumpărat-o de la anticariat cu doar 10 lei. Ador să merg prin anticariate mai ales când găsesc astfel de cărți de bucate la prețuri așa mici. De data asta m-a acompaniat prietena mea Crina căreia îi mulțumesc pentru o plimbare frumoasă și productivă. 🙂
Întorcându-ne la rețeta de azi, v-o recomand cu multă multă căldură pentru că este chiar ușor de făcut și drăguță. O combinație de sweet and spicy all in one muffin.
Cu șorțul înainte!
Ingrediente
- 175 gr. unt moale
- 90 gr. zahăr brun închis moale (pare mai umed așa, nu este ca zahărul obișnuit)
- 1 ou
- 225 gr. morcovi rași
- 140 gr. făină
- 1 lingură praf de copt
- jumătate de lingură de bicarbonat de sodiu
- 1 lingură scorțișoară măcinată
- puțină nucșoară proaspăt rasă
Timp de preparare: aprox. 45 de minute
Încălzim cuptorul la 180 de grade. Ungem cu puțin unt sau ulei tava de muffins.
Într-un castron mixăm zahărul cu untul până devin o cremă light și pufoasă. Adăugăm oul și o linguriță de apă.
Adăugăm morcovii și amestecăm.
Trecem prin sită făina peste castron. Adăugăm praful de copt, bicarbondatul, scorțișoara și nucșoara. Amestecăm.
Turnăm compoziția în formele din tavă. Le umplem încât să fie aproape pline. Sunt gata în aproximativ 35 de minute. Ca să știm sigur facem testul cu scobitoarea introdusă în mijloc. Dacă este uscata, sunt gata!
Lăsăm în forme timp de 10 minute și apoi scoatem la răcit pe un grătar.
Servim.
Bon appétit!