Asta este o rețetă numai bună pentru cei care caută ceva ușor și simplu de preparat. În același timp, pentru fanii cartofilor prăjiți, este o alternativă mai bună și sănătoasă. Combinația de cartofi cu chimen este foarte gustoasă și o să vă surprindă. Mie îmi place chimenul foarte mult și l-aș pune peste orice dacă s-ar putea. Îmi place mirosul, aroma, textura și culoarea. 🙂 Salata de sfeclă o puteți înlocui cu altceva. Mie mi-a plăcut cum merg împreună și mi-era dor de niște legume.
Ingrediente
- 3-4 cartofi albi medii
- semințe de chimen
- ulei de măsline
- sare
- piper proaspăt măcinat
- 1 sfeclă
- pătrunjel proaspăt
Timp de preparare: aprox. 50 minute
Spălăm bine cartofii pentru că nu îi decojim. Îi tăiem felii ca pentru wedges. Într-un castron îi amestecăm cu ulei, chimen, sare și piper.
Îi întindem în tava acoperită cu hârtie de copt. Băgăm la cuptorul preîncălzit la 270 de grade timp de 30-35 de minute. În prima jumătate a timpului îi acoperim cu folie de staniol. Apoi dăm la o parte folia și întoarcem cartofii ca să fie crispy și maronii pe ambele părți.
Scoatem de la cuptor și lăsăm puțin la răcit, timp în care facem salata de sfeclă.
Spălăm sfecla și o tăiem pe jumătate. Doar o jumătate dăm pe răzătoare sau pe toată.
Într-un castron amestecăm sfecla cu puțină sare, ulei de măsline și piper proaspăt măcinat. Deasupra presărăm pătrunjel proaspăt tocat nu foarte mărunt.
Bon appétit!